Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Harryho pokusy o návrat ku kráľovskej rodine zlyhali! Kráľovná ho nemilosrdne odpálila!
Zdielať na

Harryho pokusy o návrat ku kráľovskej rodine zlyhali! Kráľovná ho nemilosrdne odpálila!

Archívna reportáž

Je tomu už rok, čo sa princ Harry s rodinou rozhodol definitívne odísť z Británie. Mal ale zrejme pôvodne predstavu, že bude aspoň občas zastupovať britskú kráľovskú rodinu na niektorých oficiálnych podujatiach. To sa ale rozhodne nepozdávalo nielen kráľovnej, ale ani jeho otcovi, princovi Charlesovi, ani bratovi, princovi Williamovi. Na jar ale Harryho a Meghan zbavili hodností starších členov kráľovskej rodiny a tým aj možnosti reprezentovať oficiálne kráľovnú.

Vysnívaný odchod za slobodou síce nedopadol tak celkom podľa predstáv Harryho a Meghan, keď prišli nielen o možnosť používať slovo "royal", pričom ich kráľovská "značka" znela Sussex Royal, a takto im kráľovná znemožnila ju používať, ale aj o výsady. Ich sebavedomie to ale vôbec nezlomilo, najmä dominantná Meghan neustále dokazovala svoju dôležitosť. Časopis Forbes ju a Harryho zaradil medzi sto najvplyvnejších osôb za rok 2020.

Pár vojvodov sa síce spočiatku tváril, že chce žiť v USA v ústraní, aby mal pokoj pri výchove svojho synčeka, veľmi rýchlo ale otočil, keď si aj s pomocou peňazí od princa Charlesa kúpil honosné sídlo neďaleko Los Angeles. Okamžite sa spustila veľká medializácia okolo slávnej rodinky so šľachtickým titulom a ponuky na spoluprácu s rôznymi spoločnosťami sa len tak hrnuli. Z ponúk si vybrali tú najlukratívnejšiu od Netflixu, neskôr podpísali ďalšiu so Spotify. To ale vyvolalo v kráľovskej rodine a vôbec v Británii veľké pobúrenie.

Kráľovná vzala Harrymu a Meghan čo sa dalo:

​Harry sa ale na rozdiel od Meghan, ktorá je v USA doma, zrejme nedokázal celkom odpútať od rodiny v Británii. Urobil pokus na Deň vojnových veteránov a požiadal kráľovnú, aby v jeho mene niekto z rodiny položil veniec na pamätník vo Whitehalle, kde prebiehala oficiálna ceremónia. Kráľovná jeho žiadosť odmietla. "Deň vojnových veteránov je posvätný, pokiaľ ide o prístup Jej Veličenstva. Je to jeden z najdôležitejších dátumov v jej kalendári a nič sa neodohrá bez jej vedomia. Aj keď má nesmierny obdiv k Harryho úspechom ako v armáde, tak mimo nej, bolo to vnímané ako príklad jeho nepochopenia toho, čo pre neho znamená nebyť členom kráľovskej rodiny. Kráľovná je pevne toho názoru, že pokiaľ ide o inštitúciu, nemôžete si vybrať, čo budete robiť. Buď ste vnútri, alebo ste vonku,“ prezradil zdroj blízky paláca. Harry si preto ostentatívne uctil tento pamätný deň s manželkou Meghan v USA položením venca na tamojšom vojenskom cintoríne.

​Keď sa pár rozhodol žiť slobodne bez finančnej závislosti od kráľovského dvora, kráľovná vyjadrila svoj súhlas. "Harrymu v januári jeho babička jasne povedala, že oni pracujú pre monarchiu, monarchia nepracuje pre nich, a pokiaľ to nedokážu prijať, musia odísť," a drží sa toho dodnes, ako uviedol zdroj blízky kráľovskej rodine pre britský denník Daily Mail. "Kráľovná vie, že je nemožné aby fungujúci člen kráľovskej rodiny dostával od Spotify milióny libier, aby ľuďom hovoril, aby klikli a sledovali ich podcast, alebo aby povzbudzovali spotrebiteľov k nákupu určitej značky kávy," dodal zdroj.

​Publicitu si teraz Harry a Meghan užívajú naplno, pričom hlásajú, že chcú zmeniť svet k lepšiemu. Isté zatiaľ je, že vo svojom živote to dokázali. Topia sa v luxuse v žiari slávy. Zo svojho sídla spustili najnovšie vlastný web s názvom Archewell, z ktorého chcú ďalej vplývať na svetové dianie, na čo by v rámci britského kráľovského dvora nemali právo. Na webe je aj fotka Harryho s mamou Dianou, kde sa princ popisuje ako syn svojej matky. O otcovi Charlesovi nepíše ani slovko. Jeho odpútavanie sa od kráľovskej rodiny teda zrejme neustále pokračuje.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie