Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Silné chvíle ťažko chorého Andyho Hryca! Deväť mesiacov bez vnukov a potom TOTO!
Zdielať na

Silné chvíle ťažko chorého Andyho Hryca! Deväť mesiacov bez vnukov a potom TOTO!

Archívna reportáž

Už roky ukazuje rodina Andreja Hryca (71), že vie spolu držať v dobrom aj zlom. Bolo to vidieť aj po tragickom úmrtí ich jediného syna a brata Huga († 22) pri autonehode tesne pred Vianocami 2008. Dlho rodina spájala vianočné sviatky s touto tragédiou, aj preto ich odvtedy trávili obvykle ďaleko od domova v zahraničí. Tento rok ale nastala zmena, hoci nemá práve pozitívny základ.

Už od apríla bojuje herec a podnikateľe Andy Hryc so zákernou rakovinou v ťažkej forme akútnej leukémie. Po operácii, transplantácii kostnej drene a chemoterapii je už kedysi statný muž na nepoznanie, no podstatné je, že napriek ťažkému boju zažíva aj krásne chvíle. Práve jeho choroba priniesla, paradoxne, do života rodiny Hrycovcov aj vzácne spoločné chvíle, priniesol portál čas.sk.

Mimoriadne silný vzťah má k otcovi jeho dcéra Wanda. Vždy sa snaží mu byť nablízku, toôbž počas sviatkov. Na Andyho tradične obľúbené miesto vo "Funuse" v Horskom parku ho vyviedla na jeho prianie 30. novembra, keď mal narodeniny. Teraz zas trávil s ňou a milovanými tromi vnukmi Artemom, Vadimom a Nazarom Vianoce. Najprv ale  podstúpila celá rodina testy na koronavírus. Po chemoterapiách má totiž herec zníženú imunitu a riziko nakazenia sa vírusom je pre neho príliš veľké na to, aby ho podstupoval hoci kvôli najbližším.

Andy Hryc sa k chorobe stavia veľmi racionálne:

​Zrejme si rodina povedala, že predsa len sú Vianoce niečím výnimočné a využila možnosť vytvoriť tzv. bublinu v rámci striktných opatrení. "Štedrý večer bol neopakovateľný. Naša ,bublina‘ si ho užilo naplno," vtipne poznamenal v rozhovore pre Nový Čas spokojný Andy Hryc Konečne si mohol užívať blízkosť rodiny, najmä svojich troch temperamentných vnukov. Tí mu dokázali svojou bezprostrednosťou zdvihnúť náladu. "Deväť mesiacov som sa ich nemohol ani dotknúť. Ani Artemka, keď sme spolu hrali šach. Reakcie vnukov boli dojímavé, podchvíľou z ničoho nič sa priblížili, pohladkali ma, či pobozkali...," s dojatím komentoval Hryc svoje zážitky s vnukmi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Wanda Adamik Hrycova (@wandahrycova)

Najväčšiu zásluhu na po rokoch prvom rodinnom stretnutí na Vianoce možno zrejme pripísať Wande Hrycovej. "Konečne sme sa cítili na jeden večer slobodne. Po dobrovoľnej karanténe a PCR testoch sme si mohli dopriať jeden normálny večer ako z ,minulého života‘. Som šťastná, že sme mali možnosť prežiť takto spolu pravé Vianoce. Myslím, že to boli, vďaka mojej rodine a deťom, moje najkrajšie,“ neváhala priznať svoje pocity Novému Času hercova dcéra. Pre Andyho Hryca je choroba ťažkou skúškou, stojí ho veľa psychických aj fyzických síl. Takéto krásne chvíle ale vedia veľmi nakopnúť tohto skvelého herca, kiežby mu pomohli aj k vyzdraveniu.

Súvisiace články

Najčítanejšie