Zatiahnuté
18°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Definitívna rana pre Harryho a Meghan?! Kráľovná im vzala to posledné, čo ich s Britániou spájalo!
Zdielať na

Definitívna rana pre Harryho a Meghan?! Kráľovná im vzala to posledné, čo ich s Britániou spájalo!

Archívna reportáž

Od momentu, keď sa pred takmer rokom rozhodli princ Harry s manželkou Meghan odísť z Británie, sa toho udialo v ich živote neúrekom. Prišli o svoje postavenie reprezentantov kráľovského dvora, ale zas získali mnohomiliónovú zmluvu s Netflixom, kde budú v dokumente reprezentovať seba a svoje názory. Ťažko povedať, ako sa na tento plán pozerá kráľovná Alžbeta II., no aj jej aktuálne rozhodnutie dáva tušiť, že za vnukom a jeho rodinou už definitívne zabuchla dvere.

To, že vzťahy medzi Harrym a jeho kráľovskou rodinou sú naštrbené sa hovorí už dávno. Kde-tu prenikne na svetlo aj menší či väčší dôkaz, že to tak skutočne je. Napríklad len pred pár dňami to naznačila reakcia kráľovského dvora na Harryho prosbu o položenie venca k pamätníku vojnových hrdinov v jeho mene. Jednoducho ho odignorovali. Teraz ale prišla ešte zásadnejšia správa - Harry a Meghan prišli o svoje sídlo, píše portál The Sun.

Usadlosť Frogmore Cottage darovala Harrymu a Meghan kráľovná Alžbeta II. ako svadobný dar. Tí nechali sídlo vo Windsore zrekonštruovať za milióny z peňazí daňových poplatníkov, no krátko na to sa porúčali za oceán. Aspoň že dlh vo výške 2,4 milióna libier už vrátili. Dá sa ale povedať, že peniaze vyhodili do vzduchu.

Sídlo Frogmore Cottage dostali Harry a Meghan až potom, čo sa vyslovili, že chcú mať vlastný domov, nie deliť sa oň s Williamom a Kate, hoci išlo o obrovské sídlo:

​Lepšie povedané, investovali do domu, ktorý im už nenáleží a nákladnú premenu si bude užívať Harryho sesternica, princezná Eugénia (30) s manželom Jackom Brooksbankom (34). Na budúci rok očakávajú prírastok do rodiny. „Frogmore Cottage si pôvodne Meghan s Harrym vybrali preto, že je to perfektné miesto na výchovu detí. A to sa bude hodiť aj teraz. Ďalšou výhodou je, že hneď za rohom má Eugenie rodičov, a samozrejme, tiež kráľovnú,“ prezradil magazínu The Sun zdroj blízky kráľovskej rodine.

Princezná Eugenie oslávila s manželom druhé výročie svadby:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Princess Eugenie (@princesseugenie)

Nie je celkom jasné, ako sa vyriešili dočasné vlastnícke vzťahy, no sídlo oficiálne patrí kráľovnej, ktorá ho môže prideliť komu uzná za vhodné. Harry vraj pri nedávnom utajovanom príchode do Británie dal vypratať Frogmore Cottage a odovzdal kľúče sesternici Eugenii a jej manželovi. Nábytok nechal presťahovať do Santa Barbary, kde si kúpili s Meghan novú luxusnú usadlosť. „Je to dostatočne jasné znamenie, že sa Harry a Meghan nemajú v pláne vrátiť. Uzavreli tým jednu životnú kapitolu a plánujú predĺžiť svoj pobyt v USA natrvalo,“ domnieva sa osoba blízka kráľovskej rodine. „Harry a Meghan nikdy neprišli Frogmore na chuť, ale Jack a Eugenie sú tam skutočne nadšení,“ dodáva presvedčivo utajený zdroj. Zrenovovaná usadlosť s rozsiahlym pozemkom tak zjavne napokon pripadla tým, ktorí ju dokážu oceniť. Časť domu však má vraj naďalej slúžiť vojvodom zo Sussexu pri ich príležitostných návštevách Británie, s tými sa reálne veľmi nepočíta.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie