Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Z dobrej myšlienky totálna potupa! Vojnová sekera medzi Gottovými je vykopaná!
Zdielať na

Z dobrej myšlienky totálna potupa! Vojnová sekera medzi Gottovými je vykopaná!

Archívna reportáž

Najstaršia dcéra Karla Gotta (†80), Dominika Gottová (47), má pred blížiacimi sa Vianocami veľa starostí s novou knihou o jej otcovi. Zúčastňuje sa promo akcií, aby podporila jej predaj, nepochybne to je pre ňu zásadný príjem. S záujmom verejnosti sú zrejme všetci zainteresovaní spokojní, čo dosvedčuje aj to, že časť sumy z predaja mala ísť na dobrú vec. No všetko sa zrazu zvrtlo.

Dar vo výške 50 000 českých korún chcela Dominika Gottová venovať I. internej klinike, hematológii VFN v Prahe, kde sa jej otec posledné roky liečil. Žiaľ, spôsobilo jej to len ďalšie komplikácie, ktoré sa prepierajú aj na verejnosti a Dominika z toho nevychádza tak, ako si zrejme predstavovala, píše portál Expres.cz.

Na začiatku minulého týždňa sa vybrala s tímom a fotografom za profesorom Markem Trněným, ktorý dokázal vhodnou liečbou predĺžiť život jej otca. Zabudli ho ale o svojej návšteve vopred informovať, čo on vraj považoval za podraz. Odkázal ich preto na tlačové oddelenie nemocnice. Tam odovzdali symbolický šek s napísanou darovanou sumou tlačovému tajomníkovi a pritom sa s ním dali odfotografovať. Fotografie neskôr zverejnili, aby sa pochválili so svojím príspevkom verejnosti. To sa ale vedeniu nemocnice nepáčilo.

Do knihy vkladá Dominika obrovské nádeje:

​Za vedenie VFN to vyjadrila vedúca PR Marie Heřmánková pre eXpres. cz slovami: "Vopred musím uviesť, že ma veľmi mrzí, že je VFN Praha nie vlastnou vinou zaťahovaná do akejsi mediálnej kauzy. Za VFN Praha môžem len znovu konštatovať, že sme sa rozhodli dar neprijať práve z dôvodov jeho nevhodnej, až bulvárnej medializácie. To nie je vôbec aktivita, v ktorej by sme ako nemocnica chceli figurovať. Naším cieľom a poslaním je liečiť ľudí, v tejto chvíli úsilie všetkých našich lekárov, sestier a ďalších pracovníkov smeruje k tomu, aby sme zvládli otestovať tisíce záujemcov na covid-19, pripravili sa ako jedna z kľúčových nemocníc na očkovanie populácie proti covidu-19 a dokázali sa vysporiadať s prípadnou ďalšou vlnou chorých". Dominika ale túto informáciu neprijala bez štipľavých poznámok.

​Najstaršia Gottova dcéra vo svojej odpovedí tvrdí: "Je mi jasné, že za rozhodnutím nestojí samotná nemocnica, ale nátlak manželky môjho otca, ktorá už raz donútila nemocnicu, aby neprijala finančný dar z dražby obrazu môjho otca. V roku 2018 ju zorganizovala jeho dlhoročná priateľka Alica Kovácsová. Koniec koncov, aj to sme s kolegami opísali v knihe". A navyše položila Dominika aj sugestívnu otázku: "Naozaj si Ivana Gottová a jej tím myslia, že majú monopol na zachádzanie s odkazom môjho otca?" Nemocnica sa ale ďalej nemieni vyjadrovať k tejto záležitosti a peniaze ani iné dary od Dominiky Gottovej definitívne neprijme. Rozhodne popiera, že by niekto zvonku stál za týmto rozhodnutím.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie