Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Česká kapela sa rozpadla pre drogovú závislosť jej lídra! Ten sa zrazu po roku ozval!
Zdielať na
Hudba

Česká kapela sa rozpadla pre drogovú závislosť jej lídra! Ten sa zrazu po roku ozval!

Zdroj: Instagram

Sláva so sebou nesie mnohé úskalia. Čím mladší človek do sveta šoubiznisu vstúpi, tým je pravdepodobnejšie, že ho hektický život poznačí. Všadeprítomný alkohol, no neraz aj drogy, náročné koncerty, afterparty v kombnácii s citlivou dušou umelca, častokrát zamávajú aj otrlejšími a skúsenejšími rokcermi. Mladý český spevák, frontman dnes už neexistujúcej kapely Mandrage, sa samého dna dotkol už pred tridsiatkou. Dnes sa nesmelými krokmi snaží dostať z najhoršieho.

Takmer po roku od správy o rozpade kapely Mandrage sa prostredníctvom portálu Expres hlási o slovo jej problémový frontman, no nadaný spevák a miláčik publika, Vít Starý (31). Prezradil, že sa za ten čas veľa naučil a sám sa rozhodol o svojom probléme pred verejnosťou mlčať, no jeho kolega z kapely na ňom v rozhovoroch nenechal suchú ani nitku.

Po náhlom rozpade úspešnej českej kapely Mandrage v januári 2020 sa po jej spevákovi Víťovi Starom zľahla zem. Práve on mal byť hlavným dôvodom rozkolu v kapele a kvôli problémom s drogami nebol podľa zvyšných členov schopný vystupovať či dodržiavať dohodnuté termíny. Ťažké srdce na neho mal najmä kolega z kapely, basgitarista Pepa Bolan. Ten ho okrem viny z rozpadu kapely obviňoval aj z ušlých ziskov a dlhov, ktoré jeho nezodpovedným správaním spôsobil. Počas najťažších chvíľ sa však okrem svojej mamy mohol Víťa oprieť o svoju priateľku Oľgu a tajomného známeho.

O svojom boji so závislosťou sa Vít zmienil aj v textoch piesní kapely Mandrage, najvýraznejšie jeho volanie o pomoc počuť v piesni Apolinář:

"Mám jedného kamaráta, ktorý ma toho veľa naučil," prezradil tajomne a na otázku, prečo mlčal iba odpovedal, že niekedy je to tak lepšie a pripojil aj smutného smajlíka. "Odbavuje sa na tom iba PB," napísal pravdepodobne s odkazom práve na iniciály jeho kolegu Pepu Bolana (44). Hudobník a zároveň tatér sa totiž o svojom pôsobení v kapele Mandrage a jej zákulisí dokonca rozhodol napísať knihu. "Úprimne, veľmi sa na neho hnevám," dodal smutne, no s výčitkou Vít, ktorý podľa všetkého čakal v ťažkých časoch od kolegu podporu.

Kapela Mandrage bola v susednom Česku mimoriadne úspešná, spevák Vít Starý bol miláčik publika. Mnohých preto správa o jeho návrate veľmi potešila, avšak so zvyškom kapely asi nemôže počítať. Ťažké srdce má na neho najmä basák Pepa Bolan (na fotke prvý zprava):

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa MANDRAGE (@mandrageofficial)

V knihe sa Bolan sa podľa všetkého nevyhne ani detailom o fungovaní s Víťom počas obdobia, kedy prepadal alkoholu a drogám. Podľa neho mal totiž mladý spevák s drogami problémy už posledných desať rokov, no posledný rok už nebol schopný ani prísť na nahrávanie či koncert. Avšak podľa jeho slov našiel aj medzi kolegami spriaznenú dušu, tou bol bubeník kapely Matyáš Vorda (30). "Mates je v pohode," povedal na margo jeho najstaršieho kamaráta a spoluzakladajúceho člena kapely. Na záver však potešil najmä svojich fanúšikov, ktorí mu napriek jeho životnému prešľapu držia palce a nevedia sa dočkať jeho navrátu na pódiá. Vít totiž opäť skladá piesne a chystá comeback. "Je však toho veľa, keď som na to sám," dodal na záver a naznačil, že spolupráca s bývalými členmi sa asi konať nebude.

Súvisiace články

Najčítanejšie