Jasno
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Všetko sa jej rúti! Nemocnica odmietla Gottovej dar, teraz jej knihu sťahujú z pultov!
Zdielať na

Všetko sa jej rúti! Nemocnica odmietla Gottovej dar, teraz jej knihu sťahujú z pultov!

Archívna reportáž

Ako na hojdačke! Tak vyzerá život najstaršej dcéry zosnulého maestra Gotta. Prednedávnom sa opustila v Helsinkách natoľko, že sa vraj pokúsila aj o samovraždu. Teraz je už späť v Prahe a o stošesť promuje knihu Poslední roky s Karlem, na ktorej spolupracovala s novinárom Lubošem Procházkom. No zjavne nejde všetko úplne hladko.

Najstaršia dcéra zosnulého speváka Karla Gotta, Dominika Gottová (46), je v tomto adventnom období mimoriadne vyťažená. Zúčastňuje sa rôznych promo akcií knihy Poslední roky s Karlem, na ktorej pracovala s novinárom Lubošem Procházkom. Ten s Gottom spolupracoval 15 rokov a v knihe sú nielen jeho spomienky, ale aj zásadné v pasáže od Dominiky. Kniha ponúka pohľad do rodinného zákulisia v posledných rokoch života majstra. Gottova dcéra pritom v špeciálnom vydaní Blesku Můj táta Karel tento rok už osobný život a spomienky na otca preberala, pričom odhalila nejedno rodinné tajomstvo.

Predaj novej knihy je vraj úspešný, doteraz sa predalo vyše 5000 kusov. No stalo sa, čo Dominika nečakala - jeden predajca ju stiahol náhle z predaja, píše portál idnes.cz. Gottova dcéra neváhala a ihneď zvolala brífing, behom ktorého prečítalala krátke prehlásenie, ako píše idnes.cz. "Pozvala som vás sem preto, aby som vás informovala, že kníhkupectvo Luxor stiahlo v minulých hodinách z predaja distribútorom dodané vydanie mojej knihy Poslední roky s Karlem. Ešte pred pár hodinami bola kniha, o ktorú je naviac veľký záujem, dostať všade. Zamestnanci kníhkupectva ale odrazu zákazníkom tvrdia, že bola kniha na žiadosť vydavateľa stiahnutá a že už na pultoch nebude," informovala novinárov o dôvode ich rozhorčenia.

​Takmer jedným dychom Dominika v čítaní prehlásenia pokračovala. "Nie je pravda, že je kniha stiahnutá! Môj vydavateľ ma dnes informoval, že žiadny taký pokyn nedal. Nevydal ho ani distribútor knihy. Neprebehlo žiadne súdne konanie, kniha teda nie je zakázaná! Predajcovia tvrdia, že im pokyn prišiel e-mailom. Do tejto chvíle sme ale nedostali odpoveď, kto je autorom e-mailu a na základe čoho je kniha stiahnutá,“ rozhorčene vyjadrila jej známe fakty. A bez otáľania pridala aj svoj názor a ostrý odkaz: "Je neprípustné, aby týmto spôsobom bola obmedzovaná sloboda slova. Som pripravená sa s celým tímom brániť aj právnymi krokmi. Tuším, kto za celou situáciu stojí! A dotyčnej či dotyčným odkážem jediné: Pravdivé slová nebývajú príjemné a príjemné slová nebývajú pravdivé. Pravda proste rodí nenávisť." Človek nemusí byť detektív, aby chápal, že odkaz zrejme patrí vdove po Gottovi, Ivane. Tá si veľmi potrpí na to, aby si nikto okrem nej nerobil zo zosnulého maestra zárobkovú činnosť, ako už ukázala aj pri snahe niektorých organizovať spomienkové koncerty.

​Dominika na tlačovke prezradila, že časť z peňazí, ktoré získala z predaja knihy, pôjdu na oddelenie hematológie Všeobecnej fakultnej nemocnice na Karlově náměstí v Prahe, kde sa jej otec liečil. No tam dostala poriadne studenú sprchu. Samotný profesor Marek Trněný, ktorý liečil Gotta, ju odmietol s tým, že sa má obrátiť na tlačové oddelenie nemocnice. Odtiaľ dostala správu, že o dar nemajú záujem. To je prinajmenšom zvláštne, keďže obvykle je v zdravotníctve každá koruna dobrá. Ktovie, čo Dominikinu ponuku niekto neprebil vyššou ponukou, alebo len nemocnica nechce, aby Dominika takto živila svoju popularitu.

Súvisiace články

Najčítanejšie