Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Dominika Gottová: TOTO boli posledné slová, ktoré jej povedal otec Karel Gott!
Zdielať na

Dominika Gottová: TOTO boli posledné slová, ktoré jej povedal otec Karel Gott!

Archívna reportáž

Na najstaršiu dcéru hudobného velikána Karla Gotta (†80) sa v tomto čase upriamuje pozornosť najmä v spojení s knihou Můj táta Karel, ktorú uvádza na predvianočný trh. Pre médiá ochotne prezradila, čo všetko sa môžu čitatelia dozvedieť o jej otcovi vo vzťahu s jej mamou, ako aj s ňou, prečo utajoval jej existenciu a čo všetko s ním zažila. V knihe v jednotlivých pasážach preberá svoj osobný život a prekladá ho so spomienkami na otca, čo riešil, ako s ňou jednal a odhaľuje pri tom jedno rodinné tajomstvo za druhým.

Dominika Gottová (44) pre portál ahaonline.cz prezradila, že najťažšie sa jej v knihe písala pasáž, ktorá sa týkala posledných týždňov slávneho otca. Jeho stav sa prudko zhoršoval a prognózy lekárov boli nepriaznivé. Napriek tomu ale verila, že sa stane zázrak.

Slávou ovenčeného otca Karla Gotta jeho dcéra Dominika vždy obdivovala, napokon, práve on jej otvoril dvere do čarovného sveta, kde si mohla plniť svoje sny. Naučil ju milovať bohémsky svet plný dobrodružstva, cestovania a zábavy. „Najradšej spomínam na naše spoločné dovolenky, výlety, na naše dlhé rozprávanie sa do noci, sedenia nad Bertramkou, kde sme sa na terase pozerali v noci na osvetlenú Prahu. Tých krásnych a nezabudnuteľných spomienok je naozaj mnoho,“ vracia sa v spomienkach do minulosti.  

Karel Gott po sebe zanechal štyri dcéry, najstaršia z nich, Dominika, nedávno vydala knihu spomienok. Posledné roky života sa snažil udržiavať s dvoma najstaršími, nemanželskými dcérami dobré vzťahy:

​Práve pre všetko to krásne, čo Dominika zažila s úspešným otcom, ťažko prijímala jeho zhoršenie fyzickej kondície ku koncu života, no napriek tomu dlho nestrácala nádej. „Naposledy som s otcom hovorila približne týždeň pred jeho odchodom. Telefonovala som s ním, znel veľmi nádejne, hoci sa necítil vôbec dobre… Hovoril mi, že ho posilňuje rodinný kruh, že mu robia radosť jeho dievčatká a stále dúfal, že to bude dobré. V tej nádeji, že to všetko dobre dopadne, som žila aj ja, hoci som jeho vážny zdravotný stav konzultovala s lekárkou, ktorá mu už toľko nádejí nedávala,“ priblížila posledné momenty v spojení s chorým otcom. 

Karel Gott sa so svojimi dcérami stretol aj na počesť jeho 80. narodenín v roku 2019, iba pár mesiacov predtým, ako navždy odišiel:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott (@officialkarelgott)

Kniha Můj táta Karel odhaľuje mnohé tajomstva a doposiaľ nepublikované detaily zo súkromia Karla Gotta v spomienkach jeho najstaršej dcéry. Ako sama prezradila, chce ju ako darček k Vianociam poslať do domovov dôchodcov po celom Česku, aby jej čítaním ich obyvatelia aspoň na chvíľu zabudli na samotu a starosti v spojení s prebiehajúcou pandémiou a obmedzeniami v spojení s neviditeľným strašiakom, koronavírusom. V jednom z  domovov pre seniorov žije aj jej mamička, Antónia Necpalová, ktorá do knihy prispela spomienkami na krátke obdobie jej vzťahu s Gottom.  

Súvisiace články

Najčítanejšie