Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Gottovej samozvaný záchranca: Je hanba, že je takmer na ulici, ale mala by dodržať sľub otcovi!
Zdielať na

Gottovej samozvaný záchranca: Je hanba, že je takmer na ulici, ale mala by dodržať sľub otcovi!

Archívna reportáž

Záhadný muž, ktorý teatrálne kľačal s kyticou v ruke na letisku, keď priletela Dominika Gottová z Helsínk, odhalil svoju identitu. Prezradil, že Dominiku pozná už asi rok a chce ju zachrániť. Má vraj v úmysle zastaviť Dominiku pred návratom k manželovi Timovi a presvedčiť ju, aby zostala žiť v rodnom Česku, a opäť sa pokúsila dať svoj život do normálnych koľají.

Muž menom Petr Veselý, ako sa novinárom predstavil chlapík čakajúci na letisku s kyticou ruží, pripomína svojím vystupovaním iných záchrancov, a to neslávne známych Zdeňka Macuru či Petra Rychtářa. Tí chceli taktiež svojho času zachrániť v problémoch sa topiacu Ivetu Bartošovú (✝48). Nepodarilo sa. No táto podobnosť s konaním Veselého nemusí byť dielom náhody, píše portál ahaonline.cz

Vyšlo totiž najavo, že Petr sa s vdovcom Josefom Rychtářom pozná a smutný príbeh okolo posledných rokov života speváčky ho mohol k jeho činom inšpirovať. Dominika priletela do Prahy z Helsínk, kde sa dala opäť dokopy s manželom Tolkim, len na krátky čas. Potrebuje si doriešiť osobné záležitosti, zúčastniť sa promo knihy o svojom živote, ktorou je spoluautorkou a chce stráviť Vianoce s mamou. V januári majú s manželom sľúbený byt v Helsinkách a obaja v ňom chcú začať nový spoločný život.

Posledné obdobie v živote Dominiky Gottovej začína pripomínať drámu v živote Ivety Bartošovej. V oboch zohráva hlavnú úlohu alkohol, naštrbená psychika, problémový manžel a tajomný záchranca. V prípade speváčky to bol svojho času boj medzi Macurom a Rychtářom:

​Kým však bude Dominika v Prahe, Timo je v milovanom Mexiku. Ich stretnutie v Helsinkách ale nedopadlo pre ňu práve najšťastnejšie, keď sa vraj v v stave opitosti pokúsila o samovraždu. A to neveští nič dobré do jej budúcnosti s psychicky chorým Tolkim. Samozvanému záchrancovi Petrovi sa avizovaný návrat Gottovej dcéry za manželom do Helsínk vôbec nepáči. Spomínanému denníku sa Veselý zdôveril, ako mu záleží na tom, aby sa Dominika nevrátila do Helsínk:  „Podľa mňa je to zlé rozhodnutie. Patrí do Českej republiky. Pred rokom odtiaľ doslova utekala, pretože tam mala problémy. To sme videli všetci. Prišla v žalostnom stave a ja by som ju chcel podporiť a vyhovoriť jej plány vrátiť sa do Fínska. Podľa mňa by ju to tam dorazilo a skončila by tam zle. Patrí sem, do Českej republiky. Má tu mamičku, sestry, veľa priateľov, ktorým na nej záleží. Chcel by som ju v tom podporiť, aby tu zostala." 

​Petr Veselý neveselo konštatuje, aká je realita v súvislosti s nešťastnou Gottovou dcérou a zároveň v snahe jej pomôcť aj apeluje: „Pán Karel Gott má štyri dcéry! Štyri! A nemali by pozerať na to, ako tu Dominika bojuje o holý život a je doslova na ulici! Myslím si, že si to nezaslúži. Nie je to dôstojné. A vyzývam ľudí, ktorí sú jej blízki, alebo rodinných príslušníkov, aby ju z toho dostali, aby jej pomohli! Naozaj to pre Dominiku nemusí skončiť dobre." Zatiaľ ale nie je známa odozva zo žiadnej strany. 

Zároveň však Petr Veselý dôrazne pripomína Dominikin záväzok voči zosnulému slávnemu otcovi, Karlu Gottovi. "Sľub otcovi znel jasne. Povedala ocko, vrátim sa do Čiech, budem žiť v Českej republike. To bolo želanie pána Gotta. Pokiaľ urobí opak, pôjde proti prianiu pána Gotta a to jej aj poviem," Veselý jasne naznačil, že je s Gottovou dcérou v osobnom kontakte. Ona ale tesne po návrate z Helsínk vyhlásila, že  s ním nechce mať nič spoločné. Niektorí zainteresovaní si ale myslia, že by sa hlavne mala konečne začať seriózne liečiť.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie