Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Dominika Gottová išla s pravdou von: Pre TOTO ma Ivana neznáša! Ubližovala som otcovi!
Zdielať na

Dominika Gottová išla s pravdou von: Pre TOTO ma Ivana neznáša! Ubližovala som otcovi!

Archívna reportáž

Najstaršia dcéra maestra Gotta sa po návrate z Fínska stala stredobodom pozornosti. Spočiatku rezervovane, zakrátko však celkom otvorene odpovedala na zvedavé otázky, vrátane tých o jej vzťahoch. A tie má komplikované vo všetkých smeroch, najmä však s "macochou" Ivanou, vdovou po jej zosnulom otcovi Karlovi Gottovi. To, že obe spolu dlhodobo dobre nevychádzajú, nie je žiadna novinka.

Dominika Gottová, dcéra po zosnulom českom Slávikovi v rozhovore v štúdiu Expertov vysvetlila hlavné dôvody ich vzájomnej nevraživosti. Súviseli najmä s jej problémom s alkoholom a liekmi a následnými prejavmi, ktoré sa dotýkali aj jej slávneho otca, speváka Karla Gotta.   

​Teraz sa vraj Dominika cíti absolútne v poriadku, čo niekoľkokrát v rozhovore zopakovala. Tomu je samozrejme ťažké uveriť, najmä po jej poslednom pokuse o samovraždu v Helsinkách, keď, ako sama priznala, bola značne pod vplyvom alkoholu. Dôvodom bol zrejme hudobník Timo Tolkki, jej problematický manžel. Paradoxne bol to údajne práve on, kto ju zachránil. Problém kvôli vzťahu s psychicky narušeným fínskym hudobníkom videl už v minulosti aj jej slávny otec. Dominika sa mu totiž často zverovala so svojimi problémami, a ako správny otec jej odporúčal Tima opustiť a nastúpiť na protialkoholickú liečbu.  

Karel Gott je miláčik národa, svedčí o tom aj veľkolepá oslava jeho dožitých 80. narodenín, pri príležitosti ktorých mu vytlačili vlastnú bankovku. Fanúšikovia si na ňu vystáli hodiny:

​Dominka napokon dala na rady svojho otca „Bola som sa liečiť z vlastnej vôle, ocko o tom vedel, bolo to vo Fínsku v Helsinkách. Tam sa pacienti liečia štrnásť dní a tri mesiace sa potom dochádza dvakrát týždenne k lekárovi na kontrolu. Ocko hovoril, že sa mu to nezdá, že tých štrnásť dní je málo. Potom to skĺzlo k horšiemu a hovoril, že musím znovu, na poriadnu trojmesačnú liečbu v ústave,“ priznala sa  Dominika Gottová a doplnila informáciu, že sa toho ďalej ujala na požiadanie otca Ivana, ktorá jej vzápätí odporučila dve liečebne, do žiadnej ale nenastúpila. Dominiku prirodzene mrzí, že sa Ivana od nej dištancuje, napriek náznaku zmeny v čase pohrebu jej otca. „Ivana ma považuje za čiernu ovcu celej rodiny, vadilo jej, že som robila otcovi hanbu, na kare to ale vyzeralo nádejne. Hovorila, že je neuveriteľné, ako som sa dala dokopy, že ma musí pochváliť. A že je škoda, že to ocko nevidí,“ so smútkom spomína Dominika. Odvtedy si totiž s vdovou po otcovi párkrát formálne napísali, ale nič konkrétne. Hoci, ako tvrdí, ona sama sa s ňou s neúspechom viackrát pokúsila spojiť, čakajúc márne na odpoveď. 

S Ivanou Gottovou, vdovou po Dominikom slávnom otcovi si podľa svojich slov nedokážu k sebe nájsť cestu. Vyčíta jej, že bola k starnúcemu manželovi príliš direktívna:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karel Gott (@officialkarelgott)

Sama Dominika si ale zároveň vstupuje  v rozhovore do svedomia. "Mala som obdobie problémov a jej prekážalo,  že sa stále na niečo sťažujem. Hovorila, že keď má ona nejaký problém, že si to necháva pre seba a nezaťažuje ostatných, že svojimi problémami robím starosti otcovi a tomu to nerobí dobre. Vtedy sa náš vzťah začal rútiť,“ popísala momenty, keď podľa nej došlo medzi ňou a Ivanou k rozkolu. "Otecko sa snažil vyhýbať hádkam a rozporom. Hovoril, že je unavený, aby sme si to vyriešili my dve,“ vysvetľuje vtedajšiu jeho situáciu. "Náš vzťah bol výborný až na to obdobie, keď som mala veľké problémy. Hovoril mi, že mu prihoršujem na jeho zdravotnom stave a že po telefonátoch so mnou je mu veľmi zle,“ priznáva skrúšene jeho dcéra. 

​V knihe, ktorej je spoluautorkou, Poslední roky s Karlem, sa nie príliš lichotivo vyjadruje o Ivane, ako aj mladšej nevlastnej sestre Lucii. Myslí si, že by to pre jej otca nebolo žiadnym prekvapením. „Podľa mňa tam nie je nič, o čom by nevedel. Sú tam pravdivé veci. O našich rozporoch vedel,“ mieni a ďalej uvažuje:. „Neviem, prečo si s Ivanou nie sme schopné nájsť spoločnú nôtu, už to vyzeralo nádejne. Ona mala veci proti mne, ja proti nej, trebárs direktívne chovanie voči môjmu otcovi, to sa mi nepáčilo. Myslím si, že otec bol starší pán, zaisťoval fantasticky celú rodinu, takže by sa ako žena k nemu mala podľa toho chovať.“ Možno by ich spor vyriešilo uznanie časti z miliardového dedičstva po otcovi, ktorého sa vraj dobrovoľne, ale ťažko pochopiteľne, vzdala kvôli pár miliónov českých korún, ktoré v čase vtedajšej núdze potrebovala. Plánovať budúcnosť po svojich zlých skúsenostiach nechce, tohtoročné Vianoce si chce učite ešte užiť s mamou v Prahe. 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie