Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Srdcervúca fotka chorého Andyho Hryca s dcérou Wandou! Zmena je zjavná
Zdielať na

Srdcervúca fotka chorého Andyho Hryca s dcérou Wandou! Zmena je zjavná

Archívna reportáž

Herec Andrej Hryc (71) oslávil v pondelok svoje meniny a súčasne aj narodeniny. Od okrúhlej sedemdesiatky v minulom roku sa v jeho živote mnohé zmenilo. Žiaľ, najväčšia zmena sa udiala v rámci jeho zdravotného stavu. V apríli mu diagnostikovali leukémiu a odvtedy sa podriaďuje intenzívnej liečbe. Tá mu dáva poriadne zabrať.

Operácia, dva mesiace strávené na lôžku v nemocnici s tvrdou diétou, následne chemoterapia - to všetko dokázal zvládať Andy Hryc aj vďaka svojmu optimizmu a silnej vôli. Veľkou oporou mu bola a je aj dcéra Wanda. Tá spolu s ním oslávila jeho sviatok v obľúbenom podniku.

Na sociálnej sieti Wanda zverejnila fotografiu s otcom na terase podniku a napísala: „Môj otec dnes slávi sviatok i narodeniny. Zo žartu hovorí, že mal sporovlivých rodičov, ktorí mu dali meno Andrej, len aby ušetrili na darčekoch. A pretože bol dnes krásny slnečný deň, vzala som ho na prechádzku do jeho obľúbenej krčmy, kam chodieva už viac než 50 rokov a je tam stály štamgast.“ Aj keď je herec na fotke zjavne veľmi vychudnutý, nechýba mu typický úsmev na tvári. Zrejme je spokojný, že sa vydarilo počasie a mohol stráviť s dcérou sviatočné popoludnie tam, kde to má rád.

Wanda svojho otca zbožňuje, v máji zburcovala celé Slovensko, aby mu zohnala krv na transfúziu:

​Podnik, kam tak rád Andy Hryc chodieva, je v bratislavskom Horskom parku a rokmi sa stal priam ikonickým. „Ja tam s ním jazdím od detstva a mám pocit, že sa tam za tie roky veľa nezmenilo. Teda popravde, nezmenilo sa tam vôbec nič. Preto máme tento podnik všetci tak radi. Sú proste na svete istoty, ktoré nesklamú. Happy Bday, oci, a ďakujem za krásny deň,“ zaspomínala si s nádychom nostalgie Wanda a pripísala s láskou odkaz milovanému otcovi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Wanda Adamik Hrycova (@wandahrycova)

Lásku ako podporu v jeho boji s chorobou Andy Hryc teraz určite potrebuje zo všetkého najviac. „Prežil som v živote mnoho ťažkých chvíľ, ktoré ma naučili bojovať do poslednej chvíle,“ povedal herec v čase, keď podstúpil operáciu kostnej drene, za ktorú vďačí svojej sestre Bohdane. Spevák Karel Gott, ktorému diagnostikovali rovnakú chorobu, takéto šťastie nemal. Napriek tomu si herec uvedomuje, že choroba je zatiaľ nevyliečiteľná. „Prežil som nádherný život, robil som prácu, ktorú som mal veľmi rád. Vychoval som dve nádherné deti, precestoval celý svet,“ spokojne konštatuje, no jeho slovách fanúšikov tak trochu desia, akoby sa lúčil. Hoci je Hryc realista a svoju diagnózu hodnotí veľmi triezvo, predsa len všetci dúfajú v zázrak a držia mu v liečbe palce.

Súvisiace články

Najčítanejšie