Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Hviezdna herečka šokuje! Zmenila si pohlavie aj meno!
Zdielať na

Hviezdna herečka šokuje! Zmenila si pohlavie aj meno!

Archívna reportáž

Herečka známa z mnohých filmov, no predovšetkým skvelo prijatého filmu Juno mnohých prekvapila, keď sa v dojemnom prejave na konferencii za ľudské práva v roku 2014 prihlásila k LGBTI komunite a verejne priznala, že je lesbička. Iba o pár rokov neskôr spoznala svoju veľkú lásku a v roku 2018 si ju zobrala za manželku. A teraz dospela k ďalšiemu vážnemu rozhodnutiu.

Herečka Ellen Page prostredníctvom sociálne siete oznámila verejnosti, že už je transgender muž menom Elliot. Rodenú Kanaďanku v jej ceste za novou identitou podporuje aj jej manželka Emma Portner, ktoré jej taktiež verejne prejavila obrovský obdiv. V jej statuse požiadala fanúšikov, priateľov i kolegov, aby ju odteraz oslovovali buď v mužskom rode, alebo jej onikali.

Elliot Page (33), ako si odteraz nechá herec, ktorý bol ešte ako herečka nominovaný na Oscara hovoriť, v prehlásení nepriblížil, aké zmeny ho ešte čakajú a v akom štádiu prerodu na muža sa nachádza. Avšak naznačil, že ho v jeho rozhodnutí plne podporila okrem manželky aj jeho najbližšia rodina, ktorej vyjadril "veľkú vďačnosť" za to, že mu pomohli dospieť do štádia, keď sa konečne cíti dobre "so svojím autentickým ja".

Elliota, ešte ak Ellen Page, môžu diváci poznať aj z rodinnej komédie s názvom Juno z roku 2008:

"Ahojte, priatelia, chcel by som s vami zdieľať skutočnosť, že som trans, moje oslovenie je oni/on a volám sa Elliot. Som šťastný, že môžem písať tieto slová, a že som sa dostal v mojom živote až sem, " začal Elliot siahodlhý príspevok na sieti Twitter. V ňom ďalej žiada verejnosť o trpezlivosť, keďže je jeho šťastie ešte stále veľmi krehké. "Bojím sa, bojím sa útokov, nenávisti, žartíkov a násilia," pokračuje ďalej a v nasledujúcich vetách pripomína hrozivé štatistky násilných činov na LGBTI komunite v USA. "Pre všetkých trans ľudí, ktorí musia dennodenne znášať urážanie, obťažovanie a hrozbu násilia: Vidím vás, milujem vás a urobím všetko čo je v mojich silách, aby som zmenil svet k lepšiemu," prisľúbil na záver v dojemnom statuse Elliot. Jeho odvážny krok podporilo mnoho fanúšikov aj známych tvárí, medzi nimi aj speváčka Miley Cyrus či modelka Ruby Rose.

Za svoju odvahu si po zverejnení statusu vyslúžil Elliot mnoho slov podpory od fanúšikov aj kolegov z brandže:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @elliotpage

Proces prechodu zo ženy na muža má rôzne fázy, avšak najčastejšie začína procesom hormonálnej terapie, ešte predtým, ako sa osoba definitívne rozhodne pre fyzickú zmenu pohlavia. V posledných fázach sa podstúpi chirurgický zákrok, pri ktorom sa odstránia ženské reprodukčné orgány, vrátane pŕs a vymodeluje sa mužský pohlavný orgán. Elliotova manželka napriek tomu, že si brala pred dvomi rokmi ženu, dnes stojí naďalej pevne po jeho boku, ako muža. Iba krátko po zverejnení odkazu na Twitteri ho verejne podporila a  pripomenula verejnosti, aby ostali trpezliví a rešpektovali ich súkromie.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie