Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Šok pre Harryho! Jeho "druhá mama" zomrela!
Zdielať na

Šok pre Harryho! Jeho "druhá mama" zomrela!

Archívna reportáž

Britský princ Harry prežíva od začiatku roka 2020 celkom hektické obdobie. Rázne rozhodnutie opustiť kráľovskú rodinu spolu s manželkou a synom sprevádzali búrlivé emócie, následné sťahovanie a začiatky v novom domove za veľkou mlákou zas poznačila pandémia koronavírusu. Na sympatického princa sa však teraz z rodnej Británie valia ďalšie smutné správy.

Princ Harry smúti za svojou krstnou mamou, ktorá bola zároveň blízkou priateľkou samotnej kráľovnej Alžbety II. Podľa informácií denníka Mirror zomrela Lady Celia Vestey "nečakane, ale v pokoji" vo veku 71 rokov. Smutná správa o jej smrti vyšla v tlačenej verzii Daily Telegraph.

Lady Celiu mohli priaznivci kráľovskej rodiny vidieť aj na slávnostnom svadobnom obrade princa Harryho a Meghan v roku 2018. Čiperná staršia dáma vyzerala v bielych šatoch a typickom klobúku veľmi noblesne a na oko nič nenaznačovalo, že by mala pred sebou posledné roky života.

Harry a Meghan sa vzali v tej istej kaplnke, kde sa v roku 1984 stala Lady Celia jeho krstnou mamou:

"Celia Elizabeth zomrela náhle, no pokojne v sobotu 28. novembra vo veku 71 rokov. Drahá manželka Sama, milovaná matka Williama, Arthura a Mary a zbožňovaná stará mama Elly, Frankie, Sama a Cosima," písalo sa v smútočnom oznámení. Rodina v oznámení vyslvila želanie, aby sa prípadné dary venovali v mene jej pamiatky do jazdeckého klubu Ebony Horse Club. Práve láska k majestátnym zvieratám spájala Lady Celiu s kráľovnou Alžbetou azda najviac a užívali si spoločne jazdu na koni, kým im to zdravie dovolilo.

S kráľovnou Alžbetou II. si bola Lady Celia veľmi blízka, spájala ich najmä láska ku koňom a jazdeniu:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Royal Family (@theroyalfamily)

Lady Vestey bola jedna zo šiestich krstných rodičov, ktorých princezná Diana a jej vtedajší manžel princ Charles vybrali Harrymu v roku 1984. Na zozname krstných rodičov ju dopĺňali vtedy aj prince Andrew, Charlesova sesternica Lady Sarah Chatto, Dianina spolubývajúca Carolyn a Charlesov blízky priateľ Gerald Ward. Harry bol pokrstený v roku 1984 arcibiskupom z Cantenbury, Dr. Rbertom Runcie, v kaplnke Sv. Juraja vo Windsore. Na rovnakom mieste si o 34 rokov neskôr vzal za manželku Meghan Markle.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie