Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Veľké priznanie Gottovej! Pre TOTO nikdy nemala deti, hoci ju o to Karel prosil!
Zdielať na

Veľké priznanie Gottovej! Pre TOTO nikdy nemala deti, hoci ju o to Karel prosil!

Archívna reportáž

Akosi už prirodzene sa očakáva, že každá žena túži po deťoch a spraví všetko preto, aby aspoň jedno priviedla na svet. No žiadna pravda nie je univerzálna, a ani toto prirodzené biologické nastavenie sa netýka každého človeka. Sú ženy, ktoré jednoducho cítia, že v ich živote deti priestor nemajú. A patrí medzi ne zjavne aj najstaršia zosnulého dcéra maestra Gotta.

Dominika Gottová oslávila tento rok 47. narodeniny. To je vek, keď biologické hodiny už nieže zvonia, ale pomaly aj prestávajú tikať. Je preto takmer isté, že Dominika sa mamou nestane. Navyše, treba na to dvoch, a manželstvo Gottovej je dlhodobo v pomerne komplikovanom stave, ak nemožno rovno povedať v kríze. Hoci počas uplynulých týždňov rozhodne prekvapila vyhlásením, že po roku sa k Timovi vracia a budú spolu žiť v sociálnom byt vo fínskych Helsinkách.

Keď pred rokom prišla do Prahy odhodlaná splniť sľub, ktorý dala otcovi, že dá svoj život do poriadku, prvým krokom bol rozvod s Timom Tolkkim. Jej fínsky manžel trpiaci údajne maniodepresívnou poruchou, jej v živote spôsoboval vraj mnoho problémov, vrátane toho, že ju zrejme priviedol aj k alkoholu. Gott by zajasal, že dcéra ho vyslyšala, keď už nevypočula jeho inú obrovskú prosbu, píše portál Expres.cz.

Dominika o svojom otcovi prezrádza neraz viac, ako sa páči vdove Ivane:

​Karel Gott veľmi dúfal, že sa stane starým otcom vnúčat, ktoré privedie na svet jeho najstaršia dcéra. Nedožil sa toho, no príčinou neboli žiadne zdravotné problémy či nepolodnosť. Jednoducho sa tak Dominika s manželom rozhodli. "S Timom sme deti neplánovali. Niekedy svoje názory menín, niekedy sa mi proste zmenia plány aj bez toho, aby som to chcela, ale toto sa za celý môj život nezmenilo. Túžba po voľnosti a slobode, že si vo voľnom čase hocikedy odcestujem do zahraničia," objasnila Dominika svoje priority a dôvod, prečo jednoducho nikdy nenastal čas na potomka, hoci ju o to otec prosil. "Hovoril mi, že by som ich mala mať. A to z dôvodu, aby sa mal o mňa kto na staré kolená postarať. Mať dieťa len z dôvodu, aby som bola na starobu zaistená, to je tiež sebecké," povedala ostro Dominika, no aj v tomto prípade sa s ňou dá súhlasiť. Je ale isté, že Karel Gott to nemyslel tak, žeby to mal byť jediný dôvod. Napokon, sám bol otec štyroch dcér a vedel, koľko radosti a lásky do života deti prinesú.

​Reči o tom, že rozhodnutie nemať deti bolo v jej prípade sebecké, absolútne odmieta. Tvrdí presný opak. "Sebecký život by bol, ak by som tie deti mala. Sebeckosť je podľa mňa to, že niektorí ľudia si spravia deti len preto, aby v spoločnosti mali status. Žijú život, ako by sa to malo, ale potom sa o tie deti poriadne nestarajú," myslí si Dominika a nedá sa s ňou nesúhlasiť. No ako v prípade reakcie na otcovu prosbu, aj v tomto prípade sa zdá, že si jednoducho vybrala spôsob, ako sa na rodičovstvo bude pozerať, a tak už pre to pekné, čo prináša, neostalo miesto. V každom prípade je to jej osobná voľba a nikto nemá právo ju za to kritizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie