Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dcéra hviezdnych rodičov bojuje s depresiou! Nechala si preto spraviť sken mozgu!
Zdielať na

Dcéra hviezdnych rodičov bojuje s depresiou! Nechala si preto spraviť sken mozgu!

Archívna reportáž

Deti slávnych hercov obvykle nemajú v živote problém s materiálnymi vecami, napokon, azda každý rodič sa snaží dopriať dieťatku všetko, čo je v jeho silách. Avšak častokrát bývajú terčom závisti či neúprimných vzťahov a mnohé sa len ťažko zmierujú s životom v tieni slávnych, a neraz o to viac zaneprázdnených rodičov.

Dcéra slávneho hollywoodskeho páru Bruce Willis a Demi Moore sa rozhodla podrobiť svoj mozog CT vyšetreniu. Tallulah však prekvapivo nejde na vyšetrenie kvôli úrazu či bolesti hlavy. Verí totiž, že sken jej mozgu dokáže odhaliť konkrétne psychické problémy a traumy z minulosti, ktorých následky pociťuje až do dnešných dní. O svojom zámere porozprávala 26-ročná herečka na profile sociálnej siete v online rozhovore pre istú losangelskú kliniku.

Tallulah sa vo videu objavila celkom nenalíčená, s domácim strapatým účesom, ktorému na temene hlavy dominovala malička fontánka z jej krátkych hnedých vlasov. Svojim zjavom tak dodávala téme na autentickosti, keďže sa s odborníkom na CT mozgu rozprávala o osobných problémoch, s ktorými dlhé roky bojuje. Tallulah sa rozhodla odhaliť, aký efekt má na jej mozog trauma prežitá v minulosti. Tá súvisela s jej dospievaním a so záujmom médií o jej život v tomto krehkom veku.

Tallulah navštívila s kamerami kliniku, na ktorej jej predstavili nový typ diagnostiky psychiatrických pacientov, sama už roky bojuje s depresiou:

"Veľmi presne si na to pamätám. Bola som v hotelovej izbe v New Yorku, mala som trinásť. Pozerala som sa na moju fotografiu v online magazíne, a keď som si prečítala komentáre ľudí, zrútila som sa. Pomyslela som si, že som škaredá a nechutná osoba. Možno som dobrý človek, no som nepríťažlivý tvor," opísala smutné momenty svojho dospievania Tallulah, ktorej táto udalosť odštartovala vážnu diagnózu, depresiu. Tú si nesie so sebou už dlhých 13 rokov. "Mala som sériu osobných problémov, nosila som na chrbte batoh starých tráum, a snažím sa ho aspoň trochu odľahčiť," vysvetľuje 26-ročná dcéra slávnych hercov vo videu na Instagrame a útechu by podľa vlastných slov našla v odborníkovi, ktorý by jej traumy dokázal v mozgu lokalizovať a odstrániť.

Tallulah mala v minulosti aj problém s príjmom potravy, na liečbu svojich psychických problémov hľadá aj netradičné metódy:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Aquarius? Where?

Príspevok, ktorý zdieľa tallulah (@buuski),

"Keby mi niekto vedel povedať, kde presne v mojom mozgu trauma leží a poradil mi, akú metódu má prípadný terapeut, psychiater či psychológ zvoliť," zamýšľa sa ďalej Tallulah a priznala, že pocity úzkosti zvláda iba s veľkými ťažkosťami. "Keď to na mňa príde, začnem sa veľmi potiť, búši mi veľmi srdce a cítim sa veľmi zle a choro," posťažovala si v rozhovore s uznávaným odborníkom na CT vyšetrenie mozgu, Dr. Faberom, ktorý jej ukazoval niekoľko rôznych skenov mozgu. Diagnostika je založená na na počítačovej tomografii, pomocou gama lúčov sleduje v mozgu prietok krvi a teda by podľa doktora Faberra mohla lokalizovať, kde v mozgu sa problém nachádza.

​Avšak odborníci z Americkej asociácie psychiatrov, Národného inštitútu duševného zdravia ju svojimi závermi asi príliš nepotešia.  Odborníci sú totiž voči tejto diagnostike skeptický a mnohé inštitúcie vyslovene vyvrátili tvrdenia o efektivite týchto scanov na diagnostiku psychiatrických pacientov. Avšak Tallulah je našťastie vo veku, keď môže nájsť ešte mnoho motivácie v iných, dôležitejších oblastiach ako je jej výzor a obklopiť sa ľudmi, ktorí jej krízu pomôžu prekonať.

Súvisiace články

Najčítanejšie