Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Najsmutnejší deň v živote rodiča. Hviezdnemu hercovi zomrel syn na rakovinu
Zdielať na

Najsmutnejší deň v živote rodiča. Hviezdnemu hercovi zomrel syn na rakovinu

Žiaden rodič na svete nechce zažiť deň, keď prežije svoje milované dieťa. Obrovský smútok zažíva slávny americký herec a otec štyroch detí, hviezdny Robert Redford. V relatívne mladom veku prehral boj o život so zákernou rakovinou jeden z jeho synov.

Legendárny herec Robert Redford (84), známy aj z filmu Všetci prezidentovi muži či Podraz, sa dožil naozaj smutných dní. Po veľmi dlhom a náročnom boji s rakovinou pečene chorobe napokon podľahol jeho 58-ročný syn James, ktorý rovnako ako otec pracoval vo filmovom priemysle, avšak ako scenárista. Smutnú správu oznámila na sociálnych sieťach Jamesova manželka, herečka Kyle Redford.

Synovi legendárneho herca sa síce v živote nedostalo toľko slávy a pozornosti ako jeho slávnemu otcovi, avšak prostredníctvom svojich dokumentárnych filmov zanechal dôležitý odkaz pre dnešné a ďalšie generácie. Vo svojich dokumentárnych filmoch, medzi ktoré patrí napríklad aj film Happening: A Clean Energy Revolution či Toxic Hot Seat, sa totiž venoval mnohým pálčivým témam z oblasti životného prostredia. Spoločne s otcom Robertom založili aj nadáciu, ktorá sponzorovala práve filmové projekty, ktoré svojim obsahom mohli pozitívne ovplyvniť životné prostredie a prírodu.

Vo svojich dokumentárnych filmoch sa James Redford venoval najmä otázkam životného prostredia. Vo filme Hapenning: A Clean Eneregy Revolution sa venoval najmä obnoviteľným zdrojom energie:

"James dnes zomrel. Naše srdcia sú zlomené. Žil krásny život a bol milovaný, bude nám veľmi chýbať. Ako jeho manželka, s ktorou bol 32 rokov, som veľmi vďačná za dve úžasné deti, ktoré sme spolu vychovali. Neviem, čo by sme bez nich posledné dva roky robili," napísala Jamesova manželka Kyle na mikroblogovaciu sociálnu sieť Twitter. Robert Redford prostredníctvom svojho manažéra oznámil, že je stratou svojho syna veľmi zasiahnutý a v týchto ťažkých chvíľach sa upína najmä k svojej rodine.

Smutnú správu oznámila Jamesova manželka Kyle prostredníctvom sociálnej siete:

Filmový scenárista James Redford prvýkrát bojoval s vážnou diagnózou už v roku 1993, keď pre rakovinu podstúpil transplantáciu pečene a podarilo sa mu zákernú chorobu na dlhý čas poraziť. Avšak v roku 2018 sa choroba vrátila, no lekári mu ju diagnostikovali až o rok neskôr, čo už bolo, žiaľ, príliš neskoro ma záchranu jeho života. S manželkou Kyle mal dve deti, 29-ročného syna - filmového producenta Dylana a tiež dcéru Lenu.

Súvisiace články

Najčítanejšie