Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Meghan pobúrila verejnosť! Ľudí nazvala závislákmi, hoci sa to ešte pred časom týkalo aj jej!
Zdielať na

Meghan pobúrila verejnosť! Ľudí nazvala závislákmi, hoci sa to ešte pred časom týkalo aj jej!

Archívna reportáž

Meghan Markle sa zrejme pasovala na odborníčku na všetko, aspoň sa to v poslednej dobe zdá na základe toho, že sa neustále k niečomu vyjadruje. A to dokonca verejne pre médiá, ako aj v rámci summitu vplyvného časopisu Fortune, ktorý sa konal 29. septembra až 2. októbra on-line pod názvom Fortune Most Powerful Women Summit Virtual, teda Virtuálny samit najmocnejších žien. O vstupe do novej reality diskutovali okrem Meghan Markle napríklad aj Chelsea Clinton, dcéra Clintonovcov, a mnohé iné vplyvné ženy.

Meghan už viackrát ukázala, že nechce byť len za peknú tváričku a neustále omieľanú "bývalú herečku". No nepozdávala sa jej ani pozícia na kráľovskom dvore, kde si musela dávať pozor na jazyk. Vyjadrovať sa verejne k aktuálnym témam je zjavne presne podľa jej gusta a trošku to nahráva klebetám, že by jedného dňa chcela ašpirovať až na najvyšší politický post - prezidentku USA. No ešte sa bude musieť naučiť dávať si trošku pozor na slovník, zdá sa. Hoci pri pohľade na súčasného prezidenta Spojených štátov to azda ani také dôležité nie je.

Tak ale bude môcť uvažovať až v momente, keď sa stane prezidentkou. Teraz je stále pod drobnohľadom verejnosti a tej sa nepáči kadečo. Ani jej vyjadrenie v diskusii: „Mám obavy o ľudí, ktorí sa na sociálnych sieťach stali závislými. Ľudia, ktorí sú závislí na drogách, sú užívatelia návykových látok, a ľudia, ktorí majú sociálne siete, sú taktiež nazývaní užívateľmi.“

Vypočujte si Meghanin vstup:

​Svoj postoj ďalej doplnila tvrdením: „Je tam niečo, čo algoritmicky vytvára závislosť, a to považujem za veľmi nezdravé pre ľudí.“ Otvorila tak aktuálnu tému sociálnych sietí. Paradoxom však je, že ona sama mala pred sobášom s princom Harrym založený účet na sociálnych sieťach, ktorý veľmi intenzívne používala v kontakte so svojimi fanúšikmi. Dokonca tam zaradila špeciálnu tému o zdravej výžive, s radami a receptami z jej vlastnej kuchyne. Z vraj vlastného rozhodnutia s tým ale už skončila. Spoločne s Harrym si síce tiež založili instagramový profil SussexRoyals, ten im ale spravoval vybraný tím, nie oni. Po ich odlúčení od kráľovskej rodiny je už neaktívny.

​Pre veľkú skupinu používateľov sociálnych sietí bola jej výpoveď neprijateľná. Niektorí ju dokonca nazvali plagiátorkou, pretože použila slová, aké odzneli v novom dokumente o problematike závislosti na sociálnych sieťach The Social Dilemma z produkcie Netflixu. Dokument vysvetľuje, ako fungujú sociálne siete. Prečo sú nastavené tak, ako sú nastavené. A nehovorí o tom len tak hocikto, ale ľudia, ktorí sociálne siete tvorili a programovali. V diskusii na sociálnych sieťach sa k príspevku Meghan v rámci summitu kriticky vyjadrili užívatelia: „Samozrejme, že to nepochádza z tvojej hlavy, si obyčajný papagáj,“ zaútočila na ňu jedna z nich. „Ona rozhodne nie je v poriadku a nie je to po prvýkrát, čo nám to dokázala,“ pridal sa kriticky ďalší diskutujúci. Vojvodkyňa by sa mala asi zamyslieť, či by sa nemala riadiť porekadlom, že niekedy je menej viac, lebo ako je stále zjavné, v rámci získavania fanúšikov ešte má čo robiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie