Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Masky vážiace 25 kíl, kyslíkový dlh a obtiažny pohyb! Choreograf Zlatej masky priznal útrapy hviezd!
Zdielať na

Masky vážiace 25 kíl, kyslíkový dlh a obtiažny pohyb! Choreograf Zlatej masky priznal útrapy hviezd!

Nedeľný večer opäť patril na obrazovkách televízie JOJ veľkolepej šou Zlatá maska. Kým v prvej časti sa podarilo "detektívom" odhaliť, že v maske krokodíla sa skrýva slávny šéfkuchár Zdeněk Pohlreich. Druhá časť opäť priniesla úspech na strane hádajúcich.

V maske zlatého leva sa skrýval herec Maroš Kramár. Obaja prví uhádnutí sú už páni v rokoch a pri pohľade na mohutné masky človeku musí napadnúť, ako sa v tom asi dýcha, no najmä hýbe. Jednoduché to veru nie je.

Choreografom šou Zlatá maska je známy tanečník zo skupiny The Pastels, Dano Antálek. On sám ešte v živote v tak ťažkej maske, ako majú utajené hviezdy, netancoval.

V nedeľu detektívi odhalili identitu Maroša Kramára:

​Najťažšia maska v súťaži je páv, váži až 25 kíl. V tom by sa nejeden človek ani nepohol, nieto ešte skúšať akékoľvek choreografie. No bez pohybu to v šou Zlatá maska nejde a je na choreografovi, aby zvolil čo najvhodnejšie kroky aj pri takej záťaži. "Väčšinou sa snažíme, aby sa celá šou diala okolo toho interpreta, okolo tej masky, aj keď sa nesnažíme ich uchlácholiť tým, že budú len stáť, snažíme sa, aby tam bol nejaký pohyb dopredu, aby to kooperovalo s našou choreografiou a klobúk dolu, že nikto neoponoval a všetci chcú," chváli tím celebrít schovaných pod maskami Dano Antálek.

"Vidia veľmi obtiažne, aj sa im zle dýcha, dokonca niekedy bolo treba na pomoc aj viac kyslíku, alebo dať pauzu, aby sa vydýchali," hovorí o ťažkostiach pod zložitými maskami. Ako prezradil, v nepríjemnej situácii sa ocitol napríklad robot, ktorý išiel na javisku tak naplno, že v zákulisí to bolo následne takmer na kolaps. Ako ale Antálek priznáva, netuší, kto sa pod maskou skrýva. Dokonca ani on nevidel účinkujúcich do tváre, také prísne opatrenia panujú v mene toho, aby sa identita celebrity pod maskou neodhalila. Ani tanečníci na javisku nemali poňatie, s kým vlastne tancovali, dozvedia sa to až postupne, tak, ako všetci ostatní - keď sa detektívom podarí odhaliť identitu človeka ukrytého pod maskou.

Súvisiace články

Najčítanejšie