Skoro jasno
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Meghan a Harry kúpili dom s temnou minulosťou! Navyše nie je jasné, ako ho chcú zaplatiť!
Zdielať na

Meghan a Harry kúpili dom s temnou minulosťou! Navyše nie je jasné, ako ho chcú zaplatiť!

Archívna reportáž

Ani krásny dom s obrovským pozemkom v Los Angeles nebol pre Harryho a jeho manželku Meghan Markle, zdá sa, vyhovujúci. Pár sa rozhodol opäť zdvihnúť kotvy a presunúť sa do pokojnejšej Santa Barbary, ktorá taktiež leží vo hviezdnej a slnečnej Kalifornii.

Odkedy sa princ Harry s manželkou vzdali kráľovských výhod, ich život sa otočil skutočne naruby. Od začiatku roka sa so svojím malým synčekom budú sťahovať dovedna už tretíkrát. Tentokrát zvolili rovnako luxusnú destináciu, no o niečo nenápadnejšie mesto v slnkom zaliatej Kalifornii,  Santa Barbaru. Podľa informácií denníka The Sun však ich nomádsky životný štýl stojí nemalé peniaze.

Meghan sa podľa všetkého svojho sna o blahobyte a luxuse nemieni vzdať ani po tom, ako sa spolu s manželom rozhodli k živobytiu viac nevyužívať financie britských daňových poplatníkov. Vybrali si cestu finančnej nezávislosti, a tak s očakáva, že si budú svoje náklady schopní aj hradiť. No podľa britského finančného experta Davida McClure je ich nový život ďaleko nákladnejší ako sú ich možnosti.

Uplynulo už 7 mesiacov odkedy Harry a Meghan šokovali svet:

​Ich nové sídlo s deviatimi spálňami a šestnástimi kúpeľňami v Santa Barbare ich bude stáť až 11,2 milióna libier a záloha, ktorú museli manželia vyplatiť bola až 3,8 miliónov libier. "Som prekvapený, že si to vôbec môžu dovoliť. Musia teraz začať veľmi rýchlo zarábať peniaze," tvrdí finančný expert a naráža na skutočnosť, že Meghan a Harry si zvyšok doplatia v splátkach počas nasledujúcich 30 rokov. S prvou platbou im mal dokonca pomôcť jeho otec Charles, no zvyšok si budú hradiť mesačne vo výške takmer 35-tisíc libier. Fotky luxusného obydlia si môžete pozrieť v galérii TU.

Táto suma poriadne zaťaží rozpočet aj azda najdiskutovanejšiemu prominentnému páru sveta, akým Meghan a Harry nepochybne sú. Nehovoriac o nákladoch na súkromnú ochranku a ďalších 18 tisíckach libier ročne, ktoré musia platiť britským daňovým poplatníkom za renováciu Frogmore Cottage, teda sídla vo Veľkej Británii, z ktorého tak náhle odišli. Nuž, ako prednedávnom vraj povedal sám princ Harry: "Čo Meghan chce, to dostane."

​Avšak čísla podľa McClura nepustia, keďže Meghan by mohla mať na konte vďaka doterajšej kariére zhruba 3,8 miliónov libier a Harry okolo 19,2 miliónov. Tie získal nielen z dedičstva po svojej nebohej mame, princeznej Diane ale aj vďaka ročnému príspevku od svojho otca, princa Charlesa.

Finančná stránka však nie je tak kontroverzná ako skutočnosť, že haciendu kúpili od kontroverzného ruského oligarchu Sergeja Grishina. Toho dokonca žalovala jeho bývalá manželka, keďže sa jej v minulosti so zbraňou pri hlave vyhrážal smrťou. A to sa príliš nestotožňuje s aktivitou Meghan v oblasti ženských práv a v boji proti týraniu žien. Za kúpu domu preto vojvodov zo Sussexu Grishinova exmanželka otvorene kritizuje.

Súvisiace články

Najčítanejšie