Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Chovala si hada na prsiach! Kráľovná Alžbeta v šoku, krádeže a drogy priamo v jej paláci!
Zdielať na

Chovala si hada na prsiach! Kráľovná Alžbeta v šoku, krádeže a drogy priamo v jej paláci!

Archívna reportáž

Dostať sa do služieb jej veličenstva nie je len tak. Podarí sa to len skutočne overeným, bezúhonným a spoľahlivým ľuďom. Čo ale platilo pred rokmi, dnes už nemusí. Overila si to aj kráľovná Alžbeta II., ktorú zradil člen ochranky, ale aj pracovník starajúci sa o chod "domácnosti".

Pred dvomi týždňami obehla svet správa o vojakovi - ochrankárovi kráľovnej Alžbety II., u ktorého našli deväť balíčkov s kokaínom a ketamínom. Podozrenie na neho padlo po tom, čo sa našiel biely prášok v jednej z kúpeľní, ktorú zvykol navštevovať.

No tým sa trápenie 94-ročnej kráľovnej neskončilo. Dôveru absolútne zradil 37-ročný muž z personálu, ktorý má na zodpovednosť chod paláca, píše portál Daily Mail. Jedinečnú pracovnú príležitosť pochopil ako šancu nekalo si prilepšiť.

Kráľovná by vo svojom veku a postavení už ozaj mohla byť podobných nepríjemností ušetrená:

​V Buckinghamskom paláci totiž začali miznúť rôzne predmety. Hoci išlo o drobnosti, niektoré mali skutočne vysokú hodnotu, hoci o tom zjavne zlodej ani netušil. Okrem okuliarov s vyrytým nápisom, rámčeky obrázkov s odznakom princa Harryho, či remeselne spracovaných písacích potrieb, sa totiž pokúsil predať aj vzácnu medailu.

​Že to nebol lumen je jasné aj z toho, že ulúpené veci obvykle ponúkal cez ebay. Napríklad zmienenú medailu ponúkal za smiešnych 350 libier. Vďaka až absurdným stopám, ktoré zanechával, ako práve aj účet na ebay, ho polície veľmi rýchlo dolapila. "Vôbec sa mu to nepodobá, je to absolútne zlatíčko. Pracoval v paláci šesť rokov, ale neviem, čo presne tam robil," povedala jeho zahanbená teta. Dlhoprstý má čo robiť, aby polícii vysvetlil, prečo sa ku krádežiam po rokoch uchýlil. Kráľovná a jej ľudia zas majú inú úlohu - dbať prísnejšie na to, kto sa dostane do jej blízkosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie