Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Neuveriteľná smola! Kráľovná Alžbeta II. ide po mesiacoch v karanténe rovno do ďalšej!
Zdielať na

Neuveriteľná smola! Kráľovná Alžbeta II. ide po mesiacoch v karanténe rovno do ďalšej!

Archívna reportáž

Ani pre kráľovnú nie je život v karanténe med lízať. Britská panovníčka počas niekoľkomesačnej izolácie nemohla vidieť svoje deti, vnukov ani pravnúčatá, či plniť svoje kráľovské povinnosti na oficiálnych podujatiach. Spolu so svojím manželom, princom Filipom, trávili karanténu na hrade Windsor, a iba pred pár dňami mohli jeho múry opustiť.

Kráľovná Alžbeta II. sa spolu s manželom určite veľmi potešili správe, že ich súkromný tryskáč je pripravený na let do ich letného sídla, na zámok Balmoral v Škótsku. Avšak ako prináša magazín Hello, na mesto Aberdeen, kde sa zámok nachádza, bola práve pred niekoľkými dňami uvalená karanténa.

Hlava britskej monarchie trávi tradične každé leto až do prvých dní sychravej jeseň na zámku v škótskom Aberdeene. Po uvoľnení prísnej karantény sa určite tešila na zmenu prostredia a krásnu škótsku prírodu. Avšak v meste sa práve v tom istom čase opäť sprísnili opatrenia, keďže čísla nakazených v tejto oblasti opäť prudko stúpli.

Kráľovná Alžbeta oslávila svoje 94. narodeniny, práve kvôli vysokému veku musela rešpektovať prísne karanténne nariadenia:

​V Aberdeene môžu teda ľudia zabudnúť nielen na spoločenské akcie či letné radovánky v spoločnosti priateľov, ale aj na susedské návštevy či večerné pivko v obľúbenom pube. Tieto aktivity by sa síce kráľovnej beztak netýkali, no určite sa okrem zmeny prostredia tešila aj na návštevu svojich najbližších, ktorá tak musí byť preložená na neurčito.

​Kráľovná dodržiavala prísnu karanténu takmer okamžite po zavedení opatrení a vypuknutí epidémie vo Veľkej Británii. Keďže okrem jej statusu patrí svojím úctyhodným vekom aj medzi rizikové skupiny obyvateľstva, náchylné na kritický priebeh ochorenia, musela okamžite opustiť Buckinghamský palác a na dlhé mesiace si zvyknúť na pokojný režim za múrmi Windsoru.

​Čas si spolu s 99-ročným manželom krátili obľúbeným čajom o piatej, prechádzkami po kráľovských záhradách či videohovormi s rodinou a aj so zdravotníkmi NHS, ktorým tak vyjadrovala svoju podporu v ťažkom boji s vírusom.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie