Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
KAŽDÉ slovo tesať do kameňa! Tormová napísala natvrdo absolútnu pravdu!
Zdielať na

KAŽDÉ slovo tesať do kameňa! Tormová napísala natvrdo absolútnu pravdu!

Archívna reportáž

Kristína Tormová patrí medzi osobnosti, na ktoré existujú zrejme len dva vyhranené názory - buď ju ľudia zbožňujú, alebo neznášajú. Nech už je to akokoľvek, nedá sa jej uprieť jednak všestranný umelecký talent, no rozhodne aj mnoho múdrosti v jej príspevkoch.

Kristína Tormová pôsobí ako dokonalo šťastná bytosť. Má tri zdravé deti, milujúceho manžela, úspešne rozbehnutý biznis aj herecko-moderátorsko-spisovateľskú kariéru. No predsa sa stále v jej živote objavia momenty, keď príde splín.

Nepochybne je na tom ale dnes oveľa lepšie, ako kedysi, keď jej depresie museli riešiť odborníci. Azda to bude aj vekom a skúsenosťami, ako sama hovorí, dnes už vníma mnohé veci inak. No jednu vec asi nikdy nepochopí.

S manželom Petrom má Kristína syna Alana:

​Natíska sa otázka, či je vôbec pochopiteľné, prečo majú ľudia potrebu komentovať niečo tak intímne, ako cudzie telá. "Nikto sa vás neopýta, či chcete poznať jeho názor na vašu riť, nohy, prsia, vlasy. Neviem, prečo si ľudia myslia, že tento svet je súťaž Miss," zahorela Kristína spravodlivým hnevom vo svojom ostatnom príspevku na Instagrame. Zaspomínala si na časy, keď sa jej pre jej dlhé štíhle nohy spolužiaci vysmievali. Neskôr sa pritom stali jej prednosťou, no nič to nemení na fakte, že v detstve pre ne trpela. Len preto, že niekto mal potrebu komentovať jej končatiny.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

“Ahoj, ty si ale strašne schudla!!!!” Toto sa mi stáva denne. Ľudia si navzájom hodnotia postavy, ako kto vyzerá. . Nikto sa vás neopýta, či chcete poznať jeho názor na vašu riť, nohy, prsia, vlasy. Neviem, prečo si ľudia myslia, že tento svet je súťaž Miss. ? . Do 24 rokov som nenosila sukne.. V 24 som dostala rolu v minišatách a plavkách a zistila som, že mám fakt pekné nohy. Dovtedy boli najškaredšie a ja som sa na seba nevedela pozrieť inak, ako moji spolužiaci zo ZŠ. “Krivonohá! Vychrtlá!”, kričali a občas ma aj kopali. Vždy keď som potom robila módnu prehliadku, vedela som, že som nad svojou traumou z detstva vyhrala. Dovtedy som aj párkrát vyšla z domu v sukni, no vždy som sa vrátila prezliecť. . Takto pred rokom ma ľudia častovali: “Fúha, si dobrá skriňa.”, “Ejha, to koľko si pribrala?!”. Bulvár písal: “Preboha! To je ale obrovské brušisko!” Plakala som. Nie, že som tučná, ale že si ma niekto takýmto spôsobom všíma. Prečo mi nedajú pokoj?! Prečo ich zaujíma zrovna toto? . Posledné dni veľmi intenzívne počúvam: “Aká si vysušená. Si mama, mala by si byť taká kyprá!”, “Ty si ale príšerne schudla, si ok?”, “Nepreháňaš to už s tým chudnutím!” A ja večer zjem tie tri nanuky, predtým dva koláče, predtým.... Mám svoju normálnu váhu. . A o to vlastne nejde. Cítim sa dobre sama so sebou, vo svojom tele. Taká som. Môj muž radostne skonštatoval: “Dogabanú máš farbu na vlasoch, oblečieš ci čokoľvek, už sa vôbec nemaľuješ a si šťastná ako nikdy.” Taká som. . A potom ťa ľudia zastavujú na ulici, píšu ti komenty…strašne chudááá! A vy sa chtiac nechtiac začnete obzerať v zrkadle. To telo, čo toľko dokázalo..hm, je ok? Je? ..je. . Prečo to robíte? Mne to až tam nevadí, ja si o vás myslím svoje, ale sú ľudia, ktorým takéto hodnotenie môže naozaj ublížiť. Čo vás do toho, ako kto vyzerá? Keby tebe povedali: “Ty si aká tlstá!” Viete koľko ľudí trpí tým, že ich hodnotíte, ako vyzerajú? Nevedia byť sami sebou, lebo sa už boja..poruchy príjmu potravy, úzkosti..nebláznite! ?? . “Ale to nieee v zlom! Veď to bol komplimeeent.” Nie. Prosím, starajte sa o seba! Nech je každý akí je a sám sebou. Vtedy bude dobre. ♥️ A aj vtedy, kedy prestaneme byť závislí na chvále iných...

Príspevok, ktorý zdieľa kristina tormova (@kristina.tormova),

Hoci to vtedy boli deti, dospelí sú v komentovaní a názoroch na telá ostatných ešte krutejší. Pred rokom počúvala Kristína, aká je tučná, aké má veľké brucho. Nikoho asi ani netrklo, že prednedávnom rodila. Teraz je to presne naopak, počúva, aká je vychudnutá, hoci ona sama sa cíti vo svojom tele dobre, ako tvrdí. “Dogabanú máš farbu na vlasoch, oblečieš ci čokoľvek, už sa vôbec nemaľuješ a si šťastná ako nikdy," povedal vraj Tormovej jej manžel a ona s ním môže len a len súhlasiť.

​Kristína je na prahu štyridsiatky sama so sebou vyrovnaná a spokojná. No chápe, že nie všetci to tak majú, preto sa večne komentujúcich pýta zásadnú otázku: "Prečo to robíte? Mne to až tak nevadí, ja si o vás myslím svoje, ale sú ľudia, ktorým takéto hodnotenie môže naozaj ublížiť. Čo vás do toho, ako kto vyzerá?" Príspevok končí odporúčaním, aby sa ľudia starali každý o seba, "nech je každý aký je a sám sebou". Podľa komentárov je jasné, že absolútna väčšina ľudí s ňou súhlasí a jedna to vystihla presne: "Ľudia sú extrémne netaktní voči druhým, ale extrémne citliví sami na seba". Možno by bolo ideálne si aj v tomto prípade pripomenúť zlaté pravidlo správania sa - "Nerob druhému to, čo nechceš, aby robili tebe".

Súvisiace články

Najčítanejšie