Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Koniec amerického sna! SEM sa sťahuje Belohorcová s rodinou!
Zdielať na

Koniec amerického sna! SEM sa sťahuje Belohorcová s rodinou!

Archívna reportáž

Slovenská moderátroka Zuzana Belohorcová si dlhé roky života za veľkou nevedela vynachváliť. Spolu so svojou rodinou žili v luxusnom apartmáne na pobreží Atlantického oceánu. Prevádzkovali menšie ubytovacie zariadenie v slnečnom Miami a jej dve rozkošné deti trávili celé dni pláži. Zdalo sa, že idylickejšie miesto na život azda ani neexistuje. Kým ešte pred nedávnom nedali na mentalitu a kultúru v USA dopustiť, teraz prišla náhla zmena.

Americký sen dosnívali slovenská moderátorka Zuzana Belohorcová a jej český manžel Vlasta Hájek. Zo slnkom zaliatych pláží Floridy sa rozhodli odísť do domovskej Európy, no ich rozhodnutiu predchádzala vážna debata. V USA podľa ich slov prišlo od protestov k obrovskej zmene a život pre ľudí ako sú oni, tam údajne nie je viac bezpečný.

Manžel slovenskej moderátorky Vlasta Hájek pre portál Blesk.cz prezradil, že za ich náhlym odchodom z USA sú rasové nepokoje, ktoré nabrali na obrátkach po smrti afroameričana Geroga Floyda počas policajného zásahu. V neposlednom rade aj patálie s koronavírusovou pandémiou, ktorej šírenie sa v Amerike vymyká spod kontroly.

Zuzana sa tretiemu dieťatku nebráni, no na Floride svoje deti, zdá sa, vychovávať nebude:

„Rozhodli sme sa nepredĺžiť si v USA vízum. Zuzka bola spočiatku proti, ale potom to uznala. 31. augusta sa sťahujeme späť do Európy,“ prezradil Vlasta na rovinu. Rozhodnutie sa nerodilo jednoducho, no pre pohodlie a bezpečnosť rodiny to bolo vraj nutné.

Zuzana dala už pred časom jasne najavo, čo si o dianí v USA myslí:

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

...zasadne sa nikdy nezvyknem starat do vecí,ktorym nerozumiem ,ale zdravy usudok a zdravy rozum naštastie ešte mam?...nikdy som nechcela na verejnosti ventilovat”svoj nazor na to ,čo sa deje v tychto dnoch v USA....ale Vaše komenty a Vaše prispevky ma nakopli k tomu ,aby som sa o ne takto verejne podelila?...som prekvapena ,kolko ludi zdiela uplne iny nazor ,od toho ,aky je prezentovany mediami,politikmi,svetovymi celebritami....,ktory si z toho urobili svoj politicky boj a kampan pre bližiace sa volby s nalepkou boja proti rasizmu.?...a zfanatizovana masa ludí rabuje a ničí čo im pride do cesty? ...a to sa akceptovat neda?...neopravnena smrt človeka,či belocha,alebo černocha nie je akceptovatelna ...ale v tomto pripade už ide o uplne iny boj ?...ako sa hovorí ,každa minca ma dve strany?...preto sa na celu situaciu pozerajme realne a triezvo priatelia?? dakujem??

Príspevok, ktorý zdieľa Zuzana Belohorcova (@zuzanabelohorcova),

„Necítime sa na Miami po tých protestoch bezpečne, je tam obrovský rasizmus voči bielym, sú tam zlé stredné školy, mizerné zdravotníctvo. A, samozrejme, obrovskú ranu dostal kvôli Covidu-19 aj turizmus. Náš penzión, ktorý sme prevádzkovali, musel skončiť. Teraz ho prerábame na normálny dom a dáme do predaja, ale či sa predá, alebo nie, z Ameriky odchádzame,“ prezrádza detaily ich pohnútok Vlasta, no vzápätí dodáva, že už majú aj plán B.

„Budeme v Marbelle, už tam máme prenajatý byt. Deti tam na začiatku septembra nastupujú do súkromnej školy. A my si tam napríklad niekde na pláži otvoríme kaviareň. Žije tam aj veľa našich priateľov, Roman Řezníček, Pavel Staněk a ďalší, ktorí sa na nás už tešia,“ prezradil Hájek cieľ ich cesty za novým životom. Mesto Marbella sa nachádza na juhu Španielska a je to obľúbené turistické letovisko v pobrežnej oblasti Costa del Sol v provincii Malaga. Azda tam Zuzanina rodina znovu objaví svoj stratený pokoj, a aj starí rodičia budú mať svoje vnúčence o tisíce kilometrov bližšie.

Súvisiace články

Najčítanejšie