Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vzťah Diany a Charlesa zomrel po krstinách Harryho
Zdielať na

Vzťah Diany a Charlesa zomrel po krstinách Harryho

Vzťah princa Charlesa (68) a jeho manželky Diany (†36) bol plný urážok, nevery a chladu. Poslednou kvapkou bola však veta budúceho kráľa po narodení syna Harryho.

Od tragickej smrti princeznej Diany uplynie 31. augusta už dvadsať rokov. Pri príležitosti smutného výročia sa objavuje stále viac a viac nových faktov a dohadov ohľadom Dianinho života.

Nepovedala mu nič

Podľa biografie Andrewa Mortona Diana tajila pohlavie svojho druhého dieťaťa. "Vedela som, že to bude chlapec, videla som to na ultrazvuku. Charles chcel vždy dievča," stojí v citácii v jednom z rozhovore.

Hoci panovníci vždy túžia skôr po mužských potomkoch, následník britského trónu mal inú predstavu. "Charles chcel mať dve deti. Prial si dievča. Vedela som, že to bude Harry a nepovedala som mu to," cituje kniha princeznú.

Kráľovská dvojica mala mať v období po narodení princa Williama veľké problémy a pre zlú komunikáciu a nedostatok nežností sa zdalo byť priam nemožné, aby sa im narodilo ďalšie dieťa. 

Bod zlomu

"Po tom, čo sa ale Harry narodil, to prasklo a celé naše manželstvo bolo pochované," zverila sa len pár týždňov pre smrťou Diana, ktorá ani po rokoch nemohla zabudnúť na Charlesovu poznámku. "Ach bože, je to chlapec. Naviac má ryšavé vlasy," povedal vtedy.

Svojej žene tak vrazil pomyselnú dýku do srdca. "Niečo sa u mňa vtedy úplne zavrelo," dodala. Dokonca aj na Harryho krstinách uviedol to isté. Pohoršilo to aj jeho svokru, Dianinu matku.

Súvisiace články

Najčítanejšie