Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Chcela si zobrať moslima. Namiesto svadby pohreb
Zdielať na

Chcela si zobrať moslima. Namiesto svadby pohreb

Hoci prežila princezná Diana (†36) pätnásť rokov v nešťastnom manželstve s princom Charlesom (68), druhej svadbe sa nebránila, naopak, snívala o nej. Tvrdí to taliansky kňaz, ktorého krátko pred smrťou prosila, aby ju oddal s moslimským producentom Dodim Al Fayedom (†42).

Už skôr sa šepkaloo tom, že si princezná Diana spoločne s Dodim vyberajú snubné prstene. Údajne sa mali tajne zasnúbiť a plánovali svadbu. 

Očividná láska

Toto všetko tvrdí farár Frank Gelli, ku ktorému mala princezná veľkú dôveru. Počas posledných mesiacov svojho života Diana pravidelne navštevovala kostol Duchovnej anglikánskej cirkvi St. Mary Abbots v tesnej blízkosti Kensingtonského paláca. 

Diana si farára obľúbila, bol spoločenský, sebavedomý a dokázala jej načúvať. Chcela, aby ju oslovoval menom, ale on trval na formálnom oslovení Vaša Výsosť.

"Chcela vedieť, či je možné, aby sa zobrali dvaja ľudia rovnakého náboženstva. Povedal som jej, že áno. V tom momente zazvonil telefón. Bol to Dodi. Zasvietili jej oči. Keď odchádzala, opýtala sa ma, či by som ju oddal, keby sa chcela vydávať. Jej láska bola očividná," povedal. 

​Na ďalšiu schôdzku už ale Diana nedorazila. Spoločne so svojou láskou zahynula v parížskom tuneli v roku 1997.

Súvisiace články

Najčítanejšie