Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Skladateľ Karel Svoboda: Vendula zdedila 12,6 miliónov korún
Zdielať na
Showbiznis

Skladateľ Karel Svoboda: Vendula zdedila 12,6 miliónov korún

Zdroj: blesk.cz

Bola jeho manželkou dvanásť rokov, má s ním syna Jakuba (11) a jeho samovražda ju zranila. Keď si ale Karel Svoboda vzal život, zostala jeho manželka zabezpečená. Vendula Svobodová - dnes už Pizingerová (44) - zdedila po skladateľovi horibilnú sumu.

Blesk.cz získal exkluzívny prístup k tajným dokumentom, ktoré odhaľujú, koľko zdedili jeho deti aj Vendula. Ide o notársku zápisnicu, v ktorej je zaznamenaných asi 500 položiek.

Okrem peňazí ide o starožitnosti, zariadenia z domácnosti a dokonca aj vŕtačky a skrutkovače. Delenie majetku však prebehlo bez sporov.

"Dedičstvo prebehlo dohodou, bez sporov zásadného charakteru," povedal Blesku pred ôsmimi rokmi Vendulin poradca Miroslav Svoboda.

Najjednoduchšie bolo spočítať a rozdeliť hotovosť. Svoboda mal celkom osem účtov a suma, ktorá na nich zostala, bola 8 290 070 korún. K tej sa ale naviac museli pripočítať preplatky v zdravotnej poisťovni, hotovosť zo súkromného trezoru a peniaze za predaj jeho auta.

To ale nebolo všetko. Podľa Ochranného zväzu autorského Karel Svoboda dostával ročne približne šesť až osem miliónov korún za práva na svoje piesne. Keď sa peniaze rozdelili medzi všetkých dedičov, prišla si Vendula na veľmi slušné peniaze - konkrétne sumu 12 628 000 korún. Dokázala tak zabezpečiť seba aj syna.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie