Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Vila Karla Svobodu na predaj: Skladateľ sa v nej zastrelil
Zdielať na
Showbiznis

Vila Karla Svobodu na predaj: Skladateľ sa v nej zastrelil

Zdroj: blesk.cz

Prekliata vila zosnulého Karla Svobodu († 68) v Jevanoch, kde sa hudobný skladateľ pred 9 rokmi zastrelil, je na predaj. Jej majiteľom je jeho syn Peter, ktorý ju zdedil a za luxusný dom požaduje 75 miliónov korún.

Predajná cena Svobodovej vily, ktorá má zastavanú plochu 605 m², záhradu a ovocný sad s rozlohou 3 235 m² a pozemok o rozlohe 3 899 m², je priamo astronomická.

Karlov syn Petr Svoboda chce za dom neuveriteľných 75 miliónov korún. V inzeráte realitné kancelárie cenu ale neprezrádzajú, je len na vyžiadanie.

V rodinnom dome 6 + 1 je stále vystavený vzácny klavír, na ktorom Karel Svoboda skladal legendárne piesne. Ten ale na predaj nie je.

Dom má krásne miestnosti, francúzske okná do záhrady, rozľahlú záhradu a v blízkosti jazero. Tiež ale so sebou nesie dosť smutnú históriu.

Vila smrti

Po bývalých majiteľoch bola vila už zanedbaná, ale na odporúčanie Ladislava Štaidla ju Karel Svoboda kúpil a kompletne zrekonštruoval.

V roku 1993 tam bohužiaľ zomrela jeho prvá žena Hanka, prehrala boj s rakovinou. Krátko na to tam zomrela aj jeho matka a svokra.

O dva roky neskôr sa Svoboda oženil s Vendulou Svobodovou a narodila sa im dcéra Klárka. Šťastie ale netrvalo dlho. Klárka ochorela na leukémiu a v štyroch a pol rokoch zomrela.

O tri roky neskôr podľahol cukrovke Karlov mladší brat Jiří. Smrť vo vile naposledy udrela 28. januára 2007, keď sa v nej zastrelil sám skladateľ. Prekliatu vilu v Jevanoch zdedil jeho syn Peter, ktorý sa jej teraz zbavuje.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie