Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Syn Karla Svobodu oslávil okrúhliny, otec by bol pyšný
Zdielať na
Showbiznis

Syn Karla Svobodu oslávil okrúhliny, otec by bol pyšný

Zdroj: blesk.cz

Jakub, syn Venduly Svobodovej (43) a hudobného skladateľa Karla Svobodu (†68), cez víkend oslávil 10 rokov. Na záhradnej party nechýbali spolužiaci zo školy alebo priatelia jeho matky. Keby svojho syna videl jeho otec Karel, bol by pyšný.

Písal sa rok 2005, keď Vendula Svobodová priviedla cisárskym rezom na svet syna Jakuba. Narodil sa päť rokov po tom, čo im na leukémiu zomrela ich dcéra Klárka. Mala štyri roky. “Akoby Karlovi z oka vypadol a je veľmi podobný Klárke,“ žiarila šťastím vtedy novopečená mamička Vendula.

Všetci si mysleli, že po bolesti, ktorú utrpeli stratou Klárky, bude rodina konečne šťastná. Rodinná pohoda ale netrvala dlho. Karel Svoboda sa zastrelil v januári 2007 na svojej záhrade pri vile v Jevanoch. Vendula s Jakubom sa z domu definitívne odsťahovali po 14 mesiacoch.

Vendula sa dva roky nato vydala za Patrika Auša a Jakub mal tak nového ´otca´. Manželstvo ale nevydržalo, po troch rokoch sa rozviedli. Vendula však na mužov nezanevrela. Teraz žije so svojim priateľom Josefom Pizingerom a je šťastná, že má v Pepovi Jakub svoj mužský vzor.

Josef preto taktiež nemohol chýbať na Jakubovej narodeninovej oslave, ktorá sa konala na záhrade ich domu v Říčanoch. Na oslave nechýbal Vendulin priateľ alebo najbližšie kamarátky.

Jakub dostal tortu s desiatimi sviečkami, ktoré pod dohľadom kamarátov zo školy naraz sfúkol. Ten najväčší darček dostal od svojej mamky.

“S Pepom sme mu dali bicykel. Dosiaľ mal len detský, tak teraz má poriadny bicykel,“ prezradila Blesku Svobodová, ktorá si aspoň cez víkend oddýchla od náročných príprav charitatívneho koncertu pre Kvapku nádeje. A práve na tejto akcii prvýkrát vstúpi aj Jakub. Zaspieva ústrednú pieseň z obľúbeného seriálu Lietajúci Čestmír, ktorú napísal jeho otec Karel.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie