Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vdova Vendula Svobodová: Všetci mi zomreli, ale ja som vysmiata
Zdielať na
Showbiznis

Vdova Vendula Svobodová: Všetci mi zomreli, ale ja som vysmiata

Zdroj: ahaonline.cz

Život Venduly Svobodovej (43) je plný bolesti. Jej milovaná dcérka Klárka podľahla leukémii, manžel Karel Svoboda (†68) spáchal sebevraždu, zostala sama so synom Jakubom. Svoj smútok berie ako intímnu vec, snáď preto sa niekomu môže zdať, že je až príliš vysmiata...

Rodičia by nemali prežiť svoje dieťa, ale aj to bohužiaľ Vendula Svobodová prežila. Jej dcére by bolo dnes 19 rokov. “To by už asi mala prvého chlapca, alebo druhého, bavili by sme sa spolu o tom ako dve ženy,“ popísala Vendula v rozhovore pre Magazín Dnes.

“Snažím sa na to nemyslieť. Pozerám sa na to, ako by som to mala na dlani,“ hovorí Svobodová o zosnulej dcére.

Svoj smútok Vendula pred okolím skrýva a niektorým ľuďom to zrejme prekáža. “Hovoria si asi, že ma to nebolí, že mi všetci pomreli, ale ja som vysmiata. Nevidia ma, keď som sama a svoj smútok si dovolím,“ priznala Svobodová s tým, že smútok je pre ňu strašne intímna vec – píše ahaonline.cz.

Od smrti Klárky ubehlo už 15 rokov, s jej smrťou sa nevyrovnala, ale s odstupom času vníma jej skorý odchod inak. “Pochopila som, že to, čo ma na tom veľmi bolí, je moje sebectvo. To, ako veľmi mi Klára chýba, alebo že sa mi cnie, to všetko je moja potreba ju mať. Znie to veľmi tvrdo, ale dnes to už viem. Ona sa má niekde dobre, to ja som tá, ktorú to tu bolí,“ popísala Vendula svoje najhlbšie pocity.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie