Jasno
15°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Karel Gott pár dní po operácii: Z jeho plánov sa lekárom ježia vlasy hrôzou
Zdielať na
Showbiznis

Karel Gott pár dní po operácii: Z jeho plánov sa lekárom ježia vlasy hrôzou

Zdroj: blesk.cz

Otrnulo mu? Karel Gott (76) porazil rakovinu, následne podstúpil operáciu brucha, pri ktorej mu odstránili provizórne zakončenie tráviaceho traktu. A tak znovu začal myslieť na prácu. Lenže by nemal hazardovať.

Spevák by podľa aktuálnych informácií rád vystúpil na oslave 50. výročia založenia slávneho festivalu Bratislavská lýra, ktorého prvý ročník vyhral s piesňou Mám rozprávkový dom.

Jubilejný koncert, ktorý sa uskutoční 18. októbra, usporiadatelia pomenovali práve po Gottovom hite.

Oficiálny názov znie: Mám rozprávkový dom - Lýra 50. "Pán Gott prisľúbil, že keď mu to zdravotný stav dovolí, zaspieva aj viac ako jednu pesničku," povedal jeden z organizátorov akcie Jozef Šuhajda.

"Nejaký čas ešte potrvá nevyhnutná rekonvalescencia. A potom už hurá do života, zľahka aj do toho pracovného," vyhlásil Gott, ktorý by sa ale mal podľa lekárov výrazne šetriť.

Karel navyše sám pred niekoľkými dňami priznal, že to s návratom na javisko v najbližšom čase vôbec nevidí. "Mám veľké problémy s dýchaním. Návrat ku spievaniu je ešte ďaleko," vyhlásil pred operáciou brucha v rozhovore pre nemecký denník Bild.

Teraz ale evidentne pookrial, keď už si začal plánovať pracovné projekty.

Bratislavská lýra síce vznikla pred 50 rokmi, ale konala sa len v rokoch 1966 až 1989. Festival bol autorskou súťažou dovtedy nezverejnených piesní, z ktorých mnohé sa stali hitmi.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie