Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Fotka Gotta s Bartoškom: Oboch zožierala rakovina, obaja ju porazili
Zdielať na
Showbiznis

Fotka Gotta s Bartoškom: Oboch zožierala rakovina, obaja ju porazili

Zdroj: blesk.cz

Rakovina lymfatických uzlín. Tak znela krutá diagnóza, ktorú si vypočuli dvaja velikáni českého národa Karel Gott (76) a Jiří Bartoška (69). Ako levy sa s ňou ale obaja statočne pobili a zišli sa na oslave narodenín Jiřiny Bohdalovej (85). Pozrite sa, ako ich rakovina zmenila.

Hnusná choroba si najskôr vybrala Jiřího Bartošku. V novembri 2014 mu lekári našli rakovinu lymfatických uzlín v medzihrudí. Musel podstúpiť liečbu pomocou chemoterapie a ožarovania. Vypadali mu vlasy, prišiel o fúzy.

Už v marci 2015 bol zdravotný stav Jiřího Bartošku lepší a začali mu rásť vlasy a fúzy. Fajčiť ale neprestal. Len vražedný počet cigariet, ktoré cez deň bežne vyfajčil, obmedzil.

Dnes už zase hrá, má za sebou hlavnú úlohu vo filme Teória tigra a plné ruky práce s prípravou letného festivalu v Karlových Varoch. Po prekonanej rakovine prestal nosiť polodlhé vlasy a drží sa krátkeho zostrihu. Typických fúzov sa ale nevzdal.

Karel Gott

Zlatý slávik ochorel na rakovinu lymfatických uzlín koncom októbra 2015. Okamžite bol hospitalizovaný a po celý čas liečby bol pod prísnym lekárskym drobnohľadom. Prekonal šesť cyklov chemoterapie, počas ktorých sa čiastočne zotavoval aj doma, kde sa o neho starala manželka Ivana Gottová.

V marci 2016 Gott rakovinu porazil, ale stále ešte zostával v pohodlí domova. Rakovina mu vzala vlasy, ale aj niekoľko kilogramov. Vychudnutý Gott v súčasnosti nosí klobúky, pod ktorými skrýval holú hlavu.

Na oslave narodenín Jiřiny Bohdalovej klobúk ale zložil a pochválil sa novo narastenými sivými vlasmi. Síce to je zatiaľ len ježko, ale aj tak Gottovi pristane. Rovnako ako Bartoška si spevák nechal narásť strnisko fúzov, čo nikdy nenosil. Rakovina ho síce zmenila na nepoznanie, ale elegánom zostáva stále.

Zdielať na

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie