Polojasno
19°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Herečka alebo diplomatka? Erika Havasi zo seriálu ZOO v tom má jasno...
Zdielať na

Herečka alebo diplomatka? Erika Havasi zo seriálu ZOO v tom má jasno...

Herečka, ktorá prezrádza pikošky zo zákulisia seriálu ZOO, podľa scenáristov paradoxne zvieratá vôbec nemá rada. Smrdia jej a dokonca má osobný spor s ťavou. Lenže reálny a seriálový život je úplne iný. Prezrádza to seriálová Júlia, v skutočnosti Erika Havasi.

Zvieratá skutočnej Erike Havasi nesmrdia a ani neprekážajú, práve naopak má ich rada. "Júlii ale vadia," prezrádza herečka.

Štyri roky v Indii

Erika Havasi prežila časť detstva a mladosti v Indii. "Tam boli zvieratá bežne na uliciach. Napríklad také kravy, psy a najmä opice," hovorí.

Život v Indii si herečka pochvaľuje. "Mne osobne sa tam žilo veľmi dobre. Teda okrem toho, že tie ulice sú znečistené v porovnaní s tými našimi. Navyše na uliciach sa miešajú všetky pachy a aj tamojší ľudia majú iný pach ako Európania," spomína.

Diplomacia verzus herectvo

S výberom povolania to Erika Havasi tiež nemala jednoduché. Keďže rodičia sú diplomati, chcela pokračovať v ich šľapajách. "Najskôr som študovala medzinárodné vzťahy na Ekonomickej univerzite v Bratislave, ale na môj vkus tam bolo priveľa ekonómie. Nechala som to tak a išla som na herectvo. Keď som skončila herectvo, tak som si povedala, že dokončím diplomaciu, preto som sa k tomu znovu vrátila," prezrádza.

Momentálne dáva herečka prednosť herectvu. "Ono to tak nejak vyšlo. Ja si s tým nejakú ťažkú hlavu nerobím. Zatiaľ sa venujem herectvu a herectvo ma živí," priznáva Erika Havasi.

Bratislava verzus Žilina

Domovským javiskom je pre herečku Žilina, hoci zázemie má v Bratislave. "Keď som končila školu, bola som na Erazme v Prahe na DAMU. Odtiaľ som sa s odstupom pozerala na Slovensko a rozmýšľala som, ktoré divadlo by som si vybrala. Zistila som, že Žilina by sa mi asi najviac páčila," odtajuje.

Divadlo v Žiline bolo herečke najbližšie dramaturgiou, no poznala aj hercov, ktorí tam pôsobia. Keďže momentálne hrá aj v seriáli, ktorý sa takmer denne nakrúca, žije herečka v jednom kole. Voľného času jej veľa nazvyš nezostáva.

Diplomatka alebo herečka? Erika Havasi v tom má jasno, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie