Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Herec Milan Bahúl šéfuje ZOO. Zvieratá berie ako partnerov
Zdielať na

Herec Milan Bahúl šéfuje ZOO. Zvieratá berie ako partnerov

Riaditeľ zoologickej záhrady alebo herec? Aj jedno, aj druhé môže byť povolanie snov. Hercovi Milanovi Bahúlovi sa oba tieto sny splnili. Hoci šéfovanie zoologickej záhrady je len dočasné.

Ako malý sníval Milan Bahúl o úplne inom povolaní. "Chcel som byť letecký mechanik," prezrádza.

Je to predsa len netradičný sen. Väčšina chlapcov sníva o tom, že budú pilotmi. "Mal som problém s výškou, pretože do kokpitu sú isté parametre, ktoré sa prekročiť nedajú," vysvetľuje.

Matematika mu nešla

Ako študent sa učivu venoval. "S biológiou to bolo dobré, ale horšie na tom bola chémia. A už na strednej škole bol jeden paradox medzitým, že napríklad z fyziky som bol jednotkách, dvojkár, z matematiky štyri až päť. Nikto to nevedel pochopiť," bonzuje herec.

Matematika dodnes zostala pre Milana Bahúla šialenou vedou. "Pre mňa iracionálna, kde tie veci akosi ťažko fungujú," dodáva.

Vzťah k zvieratám

Herec prežil detstvo na vidieku. "Vyrastal som na dedine, takže vzťah k domácim dvojnohým, štvornohým zvieratám mám," hovorí.

Zvieratá v seriáli ZOO berie herec i jeho kolegovia ako partnerov. "Má to isté špecifiká. Treba si ujasniť, že v zoologickej záhrade upúšťajú od kontaktného chovu, tá matka sa o svoje mláďa musí postarať, preto aj vzťahy medzi ošetrovateľom a zvieraťom sú už iné. A my keď potrebujeme na pľaci kontaktné zvieratá, tak musíme siahnuť do Čiech," vysvetľuje.

Rešpekt

Počas nakrúcania herci zistili, že zvieratá treba rešpektovať a akceptovať. Treba brať na vedomie ich nálady.

"Treba sa dať do pohody, pretože to zviera okamžite zacíti, v akom ste rozpoložení, či ste nervóznejší a okamžite je interakcia, sa to prenáša navzájom," vysvetľuje Bahúl.

Milan Bahúl je uznávaným hercom. Zo seriálov i filmov si môže vyberať. Na seriáli ZOO ho oslovil scenár a "chytila ma téma, pretože nie je to v našich podmienkach veľmi obvyklé, robiť takto masívne finančný, časovo náročný projekt".

"Je to do istej miery skok do neznáma a dúfam, že sa vyplatil," uzatvára.

Milan Bahúl má k zvieratám blízko:

Súvisiace články

Najčítanejšie