Jasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pavol Šimun zo ZOO: Otec je skôr kritik
Zdielať na

Pavol Šimun zo ZOO: Otec je skôr kritik

Seriál ZOO prináša na obrazovky televízie JOJ zvláštne kombinácie. Hrá v ňom manželský pár, ale napríklad aj otec zo synom. Pavol Šimun – syn známeho herca Petra Šimuna.

Pavol Šimun je mladý nádejný herec. V seriáli ZOO stvárňuje ošetrovateľa Iča. Ten sa napríklad ocitol v klietke s tigrom. "Bol to adrenalín a zároveň som pociťoval rešpekt pred tým zvieraťom," opisuje herec. Nešlo o jednu ostrú, scénu museli opakovať niekoľkokrát.

Ako ošetrovateľ sa stretáva so zvieratami stále. "Sú nevyspytateľné, je ťažké odhadnúť ich reakcie," vysvetľuje. Zväčša musia pre chovanie zvieraťa meniť scenáre. "Nenútime ich. Radšej trochu pozmeníme scenár," hovorí Šimun.

Otec je kritik

Pavol študuje posledný rok na Vysokej škole muzických umení herectvo. "Vzhľadom na to, že som už v 5. ročníku, problém s uvoľnením som nemal," priznáva. Seriálovou dvojičkou je Ičovi Oko - Csongor Kassai. Ako sám herec tvrdí, je to veľká škola. "Fungujeme na kamarátskej báze, čiže keď tvoríme nejaký dialóg, vždy predtým sa opýtame, čo si o tom ten druhý myslí," opisuje Pavol.

Otec v seriáli zoologickú záhradu kritizuje a kritizuje aj syna. "Je skôr kritik. Hrali sme v jednom o obraze spolu. Presviedčal som ho, aby sa držal ďalej od mojej matky," hovorí Šimun.

Hlavná úloha v divadle

Mladý herec nehrá len v seriáli. Pred nedávnom mala premiéru v divadle L+S hra, v ktorej stvárňuje hlavnú postavu. "Zazvonil mi telefón a opýtali sa ma, či som ochotný spolupracovať v tejto inscenácii a divadle, tak som súhlasil," opisuje mladý herec.

Rozhovor s hercom si pozrite vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie