Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
František Kovár priznáva: Hereci, ako herci, sú promiskuitní
Zdielať na

František Kovár priznáva: Hereci, ako herci, sú promiskuitní

Lenivý a neschopný čokoľvek spraviť sám. Keď to príležitosť vyžaduje, je hluchý, slepý, chromý - svoj vek vie skrátka dokonalo využiť na to, aby dosiahol, čo chce s čo najmenším vynaložením vlastných síl. Taký je Jozef Žitavský zo seriálu ZOO.

"Som veľký fanúšik futbalu a televízie, preto hrám v drvivej väčšine scénok v seriáli v obývačke," opisuje herec František Kovár. Herec má teda so seriálovým Jozefom niečo spoločné. "Ja si dokonca myslím, že v každom z nás je kúsok Žitavského," pokračuje Kovár.

Ďalšia manželka

Pri natáčaní je veľmi príjemná atmosféra. "Všetko, ako keby, nahrávalo tomu, že ten seriál je úspešný," vysvetľuje herec. Spoluprácu so svojou seriálovou manželkou - Kvetou Strážanovou, si pochvaľuje. "Je to jedna sympatická, príjemná kolegyňa. Treba povedať, že my herci, ako herci, sme veľmi promiskuitní. Toto je v poradí moja ani neviem koľká manželka, príjemná manželka," hovorí Kovár.

Na herectve si cení, že niekedy zažíva cez scenár situácie, ktoré v reálnom živote nezažíva a niekedy je to naopak, že situáciu si odžijete v živote a viete, ako sa k nej postaviť počas hrania.  "V reálnom živote mám fungujúce manželstvo, raz sme hore a raz dolu, ale to k tomu patrí," povedal Kovár.

Medveď na chodbe

Seriál ZOO je najmä o zvieratách. "Minule som odchádzal zo štúdia a na konci dlhej chodby mi kričí Janko Koleník, aby som sa otočil. Otočil som sa tam stál 2,5 ročný medveď ťahal ošetrovateľa," smeje sa herec. Okamžite sa rozbehol do bezpečia.

Pozrite si celý rozhovor moderátora Jána Mečiara s hercom:

 

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie