Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Nakrúcanie v Afrike bolo nebezpečné, tiger Koleníka drasticky zranil
Zdielať na

Nakrúcanie v Afrike bolo nebezpečné, tiger Koleníka drasticky zranil

Keď točia scény v divočine alebo so zvieratami, je to vždy nebezpečné. Pred rokmi Jozef Adamovič v Afrike pri nakrúcaní takmer zomrel po útoku geparda. Aj Ján Koleník zo seriálu ZOO, ktorý v Afrike nakrúcal, má pred predátormi rešpekt.

V minulosti prišiel takmer o nos už zosnulý manžel Božidary Turzonovovej - Jozef Adamovič pri nakrúcaní s divokým gepardom. Do smrti mu zostala na tvári jazva. So šelmami má skúsenosti z Afriky aj Ján Koleník.

"Najviac zvukov sme počuli v noci, bývali sme v stanoch a bol počuť rev leva,  bolo to vzrušujúce," hovorí Ján. Na divokej safari im sprievodcovia zakazovali vystupovať z áut.

Dávali pozor

"Akonáhle človek vystúpi, tie zvieratá, ktorých sú tam húfy a vidia vidia nepriateľa, ze sú z toho v strese. No ale my sme filmári a sme vyskočili z áut a sprievodcovia kričali, že no, no, no," spomína herec.

Našťastie mali pri sebe strážcov zo slávneho afrického kmeňa. "Mali sme tam zopár masajov, ktorí sa rozostúpili do formácie a dávali na nás pozor," vysvetľuje Ján.

Kúsok mäsa

Masajovia majú vraj schopnosť vycítiť zviera aj na diaľku a údajne sa divokej buši ani levov neboja. Silu prírody zažil Janko na vlastnej koži, s niekoľkokilovým mladým tigrom.

"Mal som ho okolo krku a on sa tak hral, že skoro spadol dole. Ale ako padal, tak sa chcel zachytiť o moje telo, a tak sa mi zadrapil a zakusol a odrapil mi kusok mäsa a kože. Nebol to príjemný pocit, lebo cítiš toho mäsožravca," opisuje.

Pozrite si reportáž redaktorky Stanislavy Pavolovej:

Najčítanejšie