Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Zabávač Petr Novotný po mŕtvici: Vydržím hovoriť len 10 minút
Zdielať na
Showbiznis

Zabávač Petr Novotný po mŕtvici: Vydržím hovoriť len 10 minút

Zdroj: blesk.cz

Od mozgovej mŕtvice v októbri 2013 zabávač Petr Novotný (67) dal len dva rozhovory. Hoci je na tom fyzicky výborne, stále mu ťažkosti robí reč. Až pre reláciu Zuzany Bubílkovej (63) Koho čas vzal urobil výnimku.

Bol zvyknutý chrliť historky so slovnou kadenciou guľometu, ale s tým je zatiaľ koniec. Zlepší sa to? Tak to je otázka, na ktorú si ani sám moderátor zatiaľ nevie odpovedať ...

"Premýšľal som, že možno už nikdy nebudem môcť poriadne hovoriť. Nejde mi to tak, ako som si myslel, že to pôjde. Lepší sa to, ale na to, že sa tým mám živiť ... Neviem, či to bude lepšie ..., " zveril sa pred kamerou svojej dávnej kamarátke Bubílkovej obľúbený rozprávač, ktorého národ svojho času pasoval na novodobého Vladimíra Menšíka.

Optimizmus ho ale neopúšťa, aj tak urobil oveľa väčšie pokroky, než lekári dúfali.

"Mysleli si, že budem rád, keď budem hýbať koncami prstov, ale podarilo sa mi kompletne zrehabilitovať sa," raduje sa Peter, ktorého prešla aj bolesť v rukách a pohybuje sa úplne normálne. Preto dúfa, že sa nakoniec podarí zlepšiť aj koordináciu mozgu a reči, aby sa mohol postaviť pred publikum.

"Zatiaľ to nejde. Nemôžem povedať, čo by som chcel, a to mi prekáža. Skúšali sme to, ale vydržím tak desať minút, maximálne pätnásť, " krčí ramenami.

"Navyše sa všetko musím učiť, čo som nikdy predtým nemusel. Ani slovo. Najhoršie ale je, že v mozgu to pritom všetko mám, nič som nezabudol, " dodáva Novotný, o ktorého sa stará jeho početná rodina.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie