Oblačno
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Koktajúci Petr Novotný (67): Strach o budúcnosť
Zdielať na

Koktajúci Petr Novotný (67): Strach o budúcnosť

Zdroj: blesk.cz

Je to rok, čo bavič a moderátor prekonal ťažkú mozgovú mŕtvicu. Petr Novotný sa musel vyrovnať s ochrnutou ľavou polovičkou tváre a ruky, napriek tomu nestráca chuť do života. Lenže si odnáša trvalé následky, ktoré sú pre jeho profesiu veľkou prekážkou. Nemôže poriadne hovoriť a má obavy, čo s ním bude.

Petr Novotný má najväčší problém v tom, že kokce a zadrháva sa. Naviac niektoré slová prosto nevysloví. “To, čo hovorím stále, hovoriť viem. Opakujem to stále dookola, takže mi to ide. Ale niečo povedať nové, to prosto nezvládnem,“ popísal svoj aktuálny stav Sedmičke.

Napriek tomu je stav baviča výrazne lepší, jeho profesionálny výkon tak ako tak utrpí. To si ale Novotný príliš nepripúšťa a je pre nasledujúci rok plný plánov.

Situácia nie je ideálna

Napriek tomu uznáva, že i cez poctivé cvičenie pamäti nie je situácia ideálna. “Nehnevajte sa, ono to vyzerá, že si z vás robím bláznov, lenže ja niektoré slová prosto nedokážem povedať. Mám ich pred sebou, vidím ich napísané, ale neprečítam ich. To je strašné,“ sťažuje sa Petr Novotný.

Napriek tomu stále plánuje a po roku rekonvalenscie chce zasa pracovať. “Sú to veci, ktoré som už niekoľkokrát odložil a ďalej ich odkladať nemôže. Musím dúfať, že to bude dobré,“ zveril sa s obavami o budúcnosť.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie