Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Biznis s Jožkom Hetešom: Zarábajú na ňom ale iní
Zdielať na

Biznis s Jožkom Hetešom: Zarábajú na ňom ale iní

Marta a Jozef Hetešovci si získali popularitu v divákov, že zaplavujú internet. Práve 15-ročný tínedžer sa stal inšpiráciou pre vznik mobilnej hry. Objavili sa už i tričká s jeho podobizňou. Na ich popularite ale zarábajú iní, preto Jozefova mama podala žalobu.

"Som rád, že som takto slávny, ale uvedomuje si, že som sa aj strápnil," priznáva Jozef Heteš.

Tukabel či Kajnšmetke

O neželanej sláve by vedeli rozprávať aj iní ľudia. "Strápnili ma, zneužili, cítim sa strašne," hovorí Beáta, ktorú spopulárnil výrok kajnšmetke. "Vymysleli si hlúposti a teraz na mne zarábajú?" pridáva sa Helena, ktorá sa zviditeľnila výrokom tukabel.

Hetešovci sa síce tešia z účinkovania v televízii, no stali sa i terčom posmechu. "Mňa upozornil syn, že niekto si urobil hru a predáva tričká s jeho tvárou," hovorí mama Marta.

"Nech si robia, čo chcú, aj perá, okná, čokoľvek, ale nech z toho máme peniaze aj my," dodáva Jozef.

Podala žalobu

Marta odslúžila v radoch polície trinásť rokov a svojho syna vychováva sama. Žijú z invalidného dôchodku a príjmu z brigády.

"Mám 358 eur a z toho žijeme. Teraz mám brigádu, ktorá mi prinesie možno dvesto eur. Nie je to ľahké," posonuje sa.

Hetešovci sa domnievajú, že na ich mene zarába niekto neoprávnene. Preto sa Marta rozhodla podať trestné oznámenie.

"Musela som to urobiť. Ja som s organizáciou podpísala zmluvu o autorských právach a oni sa neopýtali, nekontaktovali nás, len to urobili," vysvetľuje.

Porušenie ochrany osobnosti

Prijatie trestného oznámenia potvrdila aj trnavská hovorkyňa Mária Linkešová. "Ak niekto bez vedomia iného len na základe účinkovania v relácii vezme jeho fotografie, hlas, meno, poškodený môže podať žalobu na porušenie ochrany osobnosti," vysvetľuje právnik Peter Lukášek.

Jožko Heteš sa zviditeľnil vďaka relácii Moja mama varí lepšie ako tvoja, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie