Jasno
16°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Rozdiel honorárov v Líde Baarovej: Cudzinci boháči, Česi chudáci
Zdielať na
Showbiznis

Rozdiel honorárov v Líde Baarovej: Cudzinci boháči, Česi chudáci

Zdroj: ahaonline.cz

Všetci hrajú skvelo, ale v ich honorároch sú priepastné rozdiely. Simona Stašová (60), Pavel Kříž (54) a ďalší českí herci vo veľkofilme Lída Baarová dostanú za deň nakrúcania 10 tisíc korún. Ich zahraniční kolegovia berú rovnako, ale v eurách.

Peniaze sú vždy pálčivý problém. Rozpočet filmu o slávnej hviezde strieborného plátna, ktorý práve nakrúca Filip Renč (49), je 80 miliónov korún.

Nie je to málo, lenže honoráre zahraničných predstaviteľov v hlavných úlohách sú v prepočte 270 tisíc korún za deň nakrúcania.

A do kategórie zahraniční už od roku 1993 patrí tiež predstaviteľka Lídy Baarové, Slovenka Táňa Pauhofová (31). Aj ona bežne inkasuje eurá.

“Pokiaľ ide o nemeckých a rakúskych hercov, ako je napríklad Gedeon Burkhard v úlohe herca Fröhlicha a Karl Markovics ako minister propagandy Goebbels, sú zvyknutí bežne brať za deň nakrúcania desať tisíc eur,“ prezradil denníku Aha! človek, ktorý už roky pôsobí ako filmový producent.

Státisícové rozdiely v honorároch by ale narobili poriadne zlú krv. “Produkcia to vyriešila šalamúnsky. Ponúkla hercom zo zahraničia podiel na zisku z filmu, a oni, pokiaľ viem, to prijali,“ vysvetlil zdroj. Pokiaľ bude z Lídy Baarovej kasovný trhák, zarobia majland. Keď ale u divákov prepadne, nakrúcali skoro zadarmo.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie