Skoro jasno
18°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Rok od tragické smrti Ivety Bartošovej: Čo prezradili jej denníky?
Zdielať na

Rok od tragické smrti Ivety Bartošovej: Čo prezradili jej denníky?

Je to rok od chvíle, kedy zomrela Iveta Bartošová. A vdovec Josef Rychtář pri tejto príležitosti dovolil Blesku nahliadnuť do jej denníkov. Vyplýva z nich, že speváčka so smrťou počítala.

Iveta Bartošová si pravidelne do diáru písala krátke zápisky – kedy ju čaká vystúpenie, termíny stretnutí i čo má domov nakúpiť. Veľmi často ich dopĺňala o obrázky. Hoci prevažovali slniečka a srdiečka, jej život rozhodne zaliaty slnkom nebol.

“Ivetka bola moc starostlivá a bavilo ju všetko si zapisovať,“ prezradil Rychtář Blesku.

“Písala si tam návštevy lekára i plánovanie koncertov. A podľa toho, ako sa vydarili, si k nim maľovala rôzne obrázky. Proste taká bola,“ popísal vdovec Ivetin zvyk.

“Posledný záznam, ktorý si Ivetka do diára urobila, je 29. apríl. Poznamenala si tam moje narodeniny,“ zveril sa Rychtář so slzou v oku, keď nechal Blesk exkluzívne nahliadnuť do Ivetinho posledného diáru. Na jeho obale je reprodukcia kresby Alfonsa Muchu. Na obrázku je dievča, ktoré sa podobá na speváčku. 

Zvláštne ale je, že za poznámkou z 29. apríla (Miláčik narodeniny) už v notese nenájdete ani čiarku.

Z toho sa dá usudzovať, že si samovraždu vrátane dátumu dobre premyslela a vedela, že ďalej už nemá cenu nič plánovať. Navonok pritom rozprávala, ako už balí kufre s Rychtářom na dovolenku pri mori, v diári ale po dátume odchodu nie je ani pamiatky...

“O tom, ako to bolo v skutočnosti, či samovraždu plánovala alebo to bol skrat, môžeme dnes už len špekulovať,“ uzavrel vdovec.

Iveta Bartošová spáchala pred rokom samovraždu:

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie