Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prekliatie rodiny Preissovcov: Rodičia i syn bojujú s depresiami
Zdielať na

Prekliatie rodiny Preissovcov: Rodičia i syn bojujú s depresiami

Zdroj: blesk.cz

Má vážne psychické problémy, ktoré rieši alkoholom. Tie herca Martina Preissa (41) priviedli na samý okraj, až sa pokúsil o sebevraždu. S depresiami sa ale nebije sám, svoje skúsenosti s nimi bohužiaľ majú aj jeho rodičia.

O duševnom trápení Martinovej matky Jany sa už napísalo mnoho. Naposledy, keď sa pred 14 dňami po dlhých šiestich rokoch objavila s manželom v spoločnosti na krste CD Vojtěcha Dyka. To pritom urobila naposledy v roku 2008.

Od toho času sa skrývala pred svetom v ústraní a utápala sa vo svojich depresiách. Podľa jej kolegov trpí na svoj vek krásna herečka poruchou sebaprijímania, tzv. strachom z vlastného starnutia. Údajne niekoľkokrát prehlásila, že sa na seba už ani nemôže pozrieť do zrkadla.

Jana a Viktor Preissovci.

blesk.cz

O depresiách jej manžela Viktora sa hovorilo predovšetkým v čase jeho šesťdesiatych narodenín. “Miesto torty tohto roku dostanem ďalšie antidepresíva,“ zveril sa vtedy priateľom. Zrušil tiež niekoľko divadelných predstavení a celkom sa uzavrel do seba. Rodina o neho mala obrovský strach, pretože malo ísť o rovnaký typ depresií, akými trpel pred sebevraždou skladateľ Karel Svoboda.

Nie je preto divu, že sa dvom veľmi citlivým a labilným dušiam narodil podobne založený syn. Psychické problémy Martina Preissa ale zrejme vyvrcholili až po štyridsiatke. V júni spôsobil nehodu pod vplyvom alkoholu a v nedeľu sa po hádke s manželkou vydal s nožom v ruke do lesa a vyhrážal sa, že si vezme život. Jeho žena podľa zdroja Blesk.cz operátorke tiesňovej linky priznala, že jej manžel sa lieči s psychickými problémami.

Martin Preiss.

blesk.cz

Na tie ale rozhodne Martin nezostal sám. Jeho milujúci rodičia začali okamžite konať a pomohli mu vyhľadať pomoc. Odviezli ho na Psychiatrickú kliniku 1. lekárskej fakulty Univerzity Karlovej a Všeobecnej fakultnej nemocnice pri Karlovom námestí. Pevne veria, že tam synovi pomôžu.

Súvisiace články

Najčítanejšie