Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Eva Rezešová (37) prišla na súd upravená a s novým účesom
Zdielať na

Eva Rezešová (37) prišla na súd upravená a s novým účesom

BUDAPEŠŤ / V Budapešti sa v pondelok konal odvolací súd so Slovenkou, Evou V., ktorá je obvinená, že spôsobila dopravnú nehodu, pri ktorej prišli o život štyria ľudia. Najnovšie expertízy potvrdili, že Košičanka v čase nárazu mohla ísť rýchlosťou minimálne 178 kilometrov za hodinu.

Advokát dcéry bývalého ministra dopravy v lete požiadal súd o jej stíhanie na slobode, táto žiadosť však bola zamietnutá.

Sudkyňa druhostupňového súdu v pondelok vylúčila zo súdneho procesu pre zaujatosť jedného zo štyroch znalcov z odboru dopravy Miklósa Kovácsa. Jeho znalecký posudok údajne viac pripomínal obhajobu, ako nezávislý posudok. Následne súdu predložil znalecký posudok novo prizvaný znalec Gergely Császár.

Výsledky júnovej rekonštrukcie nehody spred dvoch rokov priniesli okrem iného dva zaujímavé fakty, a to že fiat v čase, keď doň vrazilo BMW už ukončil manéver prechádzania z jedného pruhu do druhého, ako aj to, že rýchlosť, akou Eva V. vrazila svojim autom do pred ňou idúceho Fiatu, mala veľký vplyv na vznik požiaru auta, v ktorom zhoreli štyria ľudia.

Pojednávania budapeštianskeho súdu sú predbežne naplánované do piatku. Najskôr v tento deň je možné očakávať rozsudok.

Súvisiace články

Najčítanejšie