Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rezešová-Varholíková (36) vytláčala fiat z pruhu, tvrdí svedok
Zdielať na
Showbiznis

Rezešová-Varholíková (36) vytláčala fiat z pruhu, tvrdí svedok

Zdroj: TV JOJ

Na súde v Budapešti pokračovalo v poradí šieste súdne pojednávanie s Evou Varholíkou-Rezešovou, ktorá minulý rok v auguste údajne spôsobila na maďarskej diaľnici dopravnú nehodu. Zahynuli pri nej štyria ľudia. Počas uplynulých dní vypovedali znalci aj svedkovia. A konečne prehovorila aj samotná obvinená.

Eva Varholíková-Rezešová na súde hovorila o svojej chorobe, ktorú mala v čase, keď nehodu spôsobila aj o užívaní antibiotík a liekoch na kašeľ. K samotnej nehode sa vyjadruje stále rovnako a to, že sa cíti byť nevinná.

Jej právnik sa už rok (teda odkedy je Varholíková o väzbe) snaží dostať ju z cely do domáceho väzenia. Tentokrát apeluje aj tým, že sa jej objavila psoriáza a tá sa jej vraj zhoršuje práve pobytom v cele.

Varholíková by podľa ich návrhu mala byť v prenajatom byte v Budapešti pod dohľadom. Ak by sa tento súd konal na Slovensku, o nič podobné by sa pokúsiť nemohla. Výkon väzby sa totiž u nás viaže iba na väznice. I keď naše zákony poznajú domáce väzenie, dostáva sa väčšinou iba za prečiny ako napríklad krádeže.

Podľa maďarských zákonov jej hrozí 5 až 10 rokov za mrežami. Ďalšie pojednávanie s Varholíkovou bude pokračovať 25. septembra.

Slovenka je obvinená zo spôsobenia dopravnej nehody vlani v auguste, pri ktorej na diaľnici M3 zahynuli vo vozidle značky Fiat Punto traja ľudia, ďalšia žena v horiacom aute utrpela ťažké poranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla.

Zdroj: topstar.sk/Leona Kočkovičová-Fučíková, Drahu Dobrovicsová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie