Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Varholíková-Rezešová (36) a jej posledné slová: Cítim sa nevinná
Zdielať na
Showbiznis

Varholíková-Rezešová (36) a jej posledné slová: Cítim sa nevinná

Dcéra bývalého košického magnáta Eva Varholíková-Rezešová v utorok opäť stála pred súdom v Budapešti. Dnes odzneli záverečné reči oboch obhajcov i prokurátora. Právo posledného slova dokonca využila aj obvinená Slovenka.

Obvinenú Evu v utorok ráno väzenská stráž priviedla zadným vchodom na súd už po deviatykrát. Na úvod doplnila svoju výpoveď, kde uviedla, že  kvapkadlo z Bromhexinu odstránila hneď po zakúpení, a preto vedela naraz odpiť polovicu z fľašky a že pred nehodou ju oslepili svetlá oprotiidúcich áut. 

Krátko po pol deviatej začal záverečnú reč prokurátor. Tri a pol hodinový prejav bol zhrnutím celého procesu. Okrem iného upozornil na to, že obvinená Eva začala hovoriť o oslepení  protiidúcimi autami až po tom, keď s touto teóriou predstúpil znalec, ktorého prizval jej obhajca.

Ďalej uviedol, že Košičanka hneď po nehode hovorila o mikrospánku avšak po 4 mesiacoch už podrobne rozpovedala celý priebeh nehody. Obvinená podľa neho nedodržala rýchlosť, predpísanú vzdialenosť medzi autami a šoférovala pod vplyvom alkoholu.

"Očakávame spravodlivé rozhodnutie, v plnej miere sa stotožňujeme s obžalobou prokurátora," tvrdí právnik pozostalých Ádám Hantos. Obvinená Eva Varholíková sa v súdnej sieni rozplakala – nebolo to však z ľútosti nad smrťou 4 ľudí, slzy sa jej skotúľali pri čítaní psychologického posudku obhajcom, v ktorom sa píše, aká je dobrá matka. Dnes využila právo posledného slova.

"Je mi veľmi ľúto a súcitím s pozostalými. Do konca života s tým musím žiť, stále sa cítim nevinná. Žiadam ctený súd, aby som bola oslobodená," povedala obvinená.  

TopStar Magazín v televízii WAU. Každý pracovný deň o 22:50!

Zdroj:topstar.sk/Drahu Dobrovicsová

Zdielať na

Pre ženu

Najčítanejšie