Zatiahnuté, dážď
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tatry sa triasli! Zahrajko a Spievanka koncertovali
Zdielať na

Tatry sa triasli! Zahrajko a Spievanka koncertovali

Richard Čanaky a Mária Podhradská, dve neznáme mená. Keď sa však povie Zahrajka a Spievanka, deti začnú výskať od radosti.

Koncert v Tatrách

Mária a Richard bavili tentokrát deti na Štrbskom plese, kde mali viac ako 130 fanúšikov. Niektorá v kočíkoch, iní na rukách svojich rodičov. Viaceré ratolesti boli až príliš netrpezlivé.

"Je to úžasné. Deti sú všade rovnaké, také naozaj veľmi spontánne," opisuje Mária.

Zloženie publika bolo prevažne vo veku od 1 mesiaca do 6 rokov, ale koncertu to neuberalo. Mal všetko, čo mal mať. Dokonca aj plačúce diváčky. "Niekedy naozaj vidím plačúce mamičky, ktoré sú dojaté vlastnými deťmi," konštatuje Richard.

Piesne spievankova

Dokonca ešte dlho po koncerte sa niesli vzduchom piesne spievankova. Malí obdivovatelia sa ich proste nevedeli nabažiť.

Koncert na Štrbskom plese si vyžadoval aj úpravy v hoteli, pretože všetky deti ubytovali spolu. "Museli sme zmeniť menu, zaobstarať kopec hračiek. Nachystali sme im samé dobroty, sladké koláčiky, hranolky, všetko, čo deti milujú, ale ich rodičia o tom nesmú vedieť," prezrádza riaditeľka hotela Kathrin Noll.

Dvojica detských hrdinov nespievala pod tatranským štítom prvýkrát. Tatry poznajú obaja veľmi dobre, ale na túry si netrúfli. "Ja sa radšej zdržiavam v tých nízkych polohách," priznáva Mária.

Súvisiace články

Najčítanejšie