Jasno
21°
Bratislava
Adriána
26.6.2024
Po smutnej správe o rakovine princeznej Kate sa stalo niečo neuveriteľné! Palác na to nebol pripravený!
Zdielať na

Po smutnej správe o rakovine princeznej Kate sa stalo niečo neuveriteľné! Palác na to nebol pripravený!

Archívna reportáž

V súčasnosti, napriek veľkým očakávaniam, nie je stále jasné, kedy sa vráti britská princezná Catherine (42) späť k plneniu jej oficiálnych kráľovských povinností. Od účasti na vianočnej omši v Sandringhame ju už verejnosť oficiálne nevidela. Po januárovej bližšie nešpecifikovanej operácii brucha priznala až v marci, že podstupuje liečbu rakoviny. Začali sa hneď nato objavovať rôzne špekulácie o jej stave a stále neutíchajú. Na jej podporu prichádza do paláca nečakane veľa korešpondencie.

​Už roky patrí princezná Catherine k najobľúbenejším členkám kráľovskej rodiny, no po oznámení jej diagnózy sa dostala popri kráľovi Karolovi II. na prvé miesto záujmu britskej verejnosti. Všetci by ju už veľmi radi videli späť na jej pozícii reprezentantky kráľovskej rodiny na oficiálnych podujatiach. Podľa zdroja z paláca je však údajne jej diár na tento rok prázdny, hoci v Daily Mail informovali, že by sa mohla vrátiť do práce už túto jeseň. Catherine sa ale vraj neponáhľa s návratom a sústreďuje sa výlučne na svoje zotavenie.

Pre Vanity Fair dobre informovaný zdroj potvrdil jej postoj: "Neexistuje žiadna časová os a určite sa nie je kam ponáhľať. Bude to vtedy, keď sa Catherine bude cítiť byť pripravená a keď dostane zelenú od svojho lekárskeho tímu. Ale na 100% sa vráti do práce, o tom niet pochýb." Jeho slová, že sa "jej veľmi uľavilo, liečbu dobre znáša a darí sa jej oveľa lepšie" sú veľmi povzbudzujúce. Napokon sa podobne vyjadril verejne nedávno aj princ William. V tomto náročnom období ju veľmi podporuje ako on, tak aj jej rodičia, sestra a brat. Teší ju však aj vyjadrenie podpory zo strany verejnosti.

Koncom marca sa Kate verejne vyjadrila ku svojej diagnóze:

​No udialo sa to, že Kensingtonský palác, kde majú Kate a William svoj oficiálny úrad a kanceláriu, sa priam topí v záplave desiatok tisíc správ, odkazov a darčekov s prianím skorého uzdravenia ich obľúbenej princeznej. Zamestnanci The Court Post Office sa snažia každému odosielateľovi odpovedať, ako uviedli v Daily Mail. No pri takom množstve, ktoré je mnohonásobne väčšie, ako zvyčajne, keď každý týždeň prichádzajú tisíce rôznych otázok a prianí, je to ale veľmi náročné, na takýto nápor palác nebol pripravený. Nedávno sa všetkým za ich podporu poďakovala na sociálnej sieti aj sama Kate. Najviac by ale jej fanúšikov iste potešilo aspoň krátke video, lebo správy, že ju choroba nepekne zasiahla, sa stále šíria.

Najčítanejšie