Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kráľ Karol III. spravil krok, aký asi nikto nečakal! Zareaguje na to Harry?!
Zdielať na

Kráľ Karol III. spravil krok, aký asi nikto nečakal! Zareaguje na to Harry?!

Archívna reportáž

Nevyspytateľný princ Harry (38) má napriek dlhodobým útokom zrejme ešte stále šancu u svojho otca, kráľa Karola III., ako sa ukázalo cez víkend. Nevynechal totiž svojho mladšieho syna na fotkách, ktoré si vybral ako pripomienku na otcovstvo ku Dňu otcov a zverejnil ich na Instagrame. Zároveň tým akoby chcel dať najavo, že jeho syn stále patrí do rodiny, stále je jeho otcom...

​Krv nie je voda, pre svojho otca Karola III. je princ Harry zrejme stále synom, ktorého osud mu leží na srdci. Kráľ dobre vie, ako sa sám cítil biedne, keď nenašiel v detstve a ranej mladosti so svojou citlivou povahou pochopenie u rodičov. Otec z neho chcel vychovať odolného a silného muža, a tak ho umiestnil do internátnej školy, kde panovala doslova vojenská disciplína. On sám ju absolvoval kedysi tiež a vraj ho to zocelilo. Na jednej z troch fotiek k nedávnemu Dňu otcov nechýbal ani kráľov otec Philip. 

Svoje vlastné otcovstvo si Karol III. pripomenul fotografiou s jeho dvomi synmi ešte z čias krátko pred tragickým skonom ich matky princeznej Diany (†36). On, starší syn William a mladší Harry sa 16. augusta 1997 vybrali na výšľap k Muickým vodopádom neďaleko obľúbeného letného kráľovského sídla Balmoral v Škótsku. Tam trávili jeho synovia takmer celé prázdniny spolu s ich starou mamou, kráľovnou Alžbetou II., ktorá tam trávila leto pri jej záľubách v poľovačkách a jazde na koni.

Pozrite si rozhovor s Charlesom a jeho synmi ešte v časoch, keď ich vzťahy neboli poznačené nezhodami: 

Mnohí vidia v tomto kráľovom geste akúsi olivovú ratolesť na zmier s Harrym v podobe spomienky na ich pekné spoločné chvíle predtým, ako synovia prišli o matku, čo najmä citlivého Harryho zasiahlo najviac. Vyspovedal sa z toho aj vo svojich memoároch Spare. Aj v ťažkých chvíľach po tragickom skone lady Di sa snažil byť synom oporou ako správny otec, čo si mladší syn veľmi nevšímal. "Všetkým oteckom prajeme krásny Deň otcov," pripomenul kráľ významnú rolu mužskej polovici rodičovského páru. A aby to bolo kompletné, kráľ zrejme ako vďaku za výchovu svojej manželky Camilly zdieľal aj fotografiu, kde bol s dcérou vyfotený aj jej otec Bruce. Ten by to nepochybne ocenil, no či sa otcova fotka dotkla aj princa Harryho a je tu nádej na zlepšenie vzťahov, už nevedno...

Charles si v Deň otcov pripomenul nielen svojho otca Philipa, ale zdieľal aj pekné spomienky na výlet so svojimi dvomi synmi: 

instagram/royalfamily

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie