Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Poriadny škandál! Princ Andrew vulgárne nareval na ochranku, chybu pritom spravil on!
Zdielať na

Poriadny škandál! Princ Andrew vulgárne nareval na ochranku, chybu pritom spravil on!

Archívna reportáž

Údajne najobľúbenejší syn britskej kráľovnej Alžbety II., princ Andrew (61), čelí závažnému obvineniu zo sexuálneho násilia voči vtedy neplnoletej dievčine. To ho už stálo všetky hodnosti a tituly, ako aj reprezentatívne postavenie v kráľovskej rodine. No zdá sa, že pokora sa akosi nedostavila.

​Mimoriadne nepríjemná situácia nastala, keď princa Andrewa zadržala ochranka v Buckinghamskom paláci ako sa prechádzal chodbou v blízkosti izieb kráľovnej, čo zachytila bezpečnostná kamera. Bol oblečený vo vyťahanej teplákovej súprave a do tváre mu nebolo vidno, vzniklo tak podozrenie, že sa do paláca dostal niekto nepovolaný, ako sa to už stalo aj v minulosti. Keď ho obkolesili, veľmi sa rozčúlil. "Toto je môj dom, chodím si, kam chcem, choďte do ri*i," začal vrieskať v angličtine ešte vulgárnejšie výrazy, píše portál The Sun.

Bývalý dôstojník kráľovskej ochrany Paul Page uviedol, že bol v kontrolnej miestnosti a kontroloval priemyselné kamery, keď si všimol muža, ktorý kráčal sám po kráľovninej chodbe, a tak to išiel spolu so seržantom a ďalšími dvoma policajtmi vyšetriť. "Jej Veličenstvo sa v tom čase nenachádzalo v Buckinghamskom paláci, takže išlo o potenciálny bezpečnostný poplach. Priblížili sme sa z oboch koncov chodby, aby sme mohli potenciálneho narušiteľa obkľúčiť," povedal šéf ochranky. Dodal, že už čoskoro si uvedomili, že ide o princa Andrewa. "Ospravedlnil som sa a povedal som: 'Je mi ľúto, Vaša Výsosť, išli sme vyšetriť možného narušiteľa v apartmánoch Jej Veličenstva'," opísal situáciu, no princ dostal aj tak záchvat hnevu a nadával policajtom, ktorí sa snažili palác chrániť.

Hoci je vraj Alžbetin najobľúbenejší syn, je poriadne problémový a kráľovná už musela konať:

​Paul Page, ktorý pracoval na veliteľstve kráľovskej ochrany od roku 1998 do roku 2004, tvrdil, že osobne podal predstaviteľom paláca tri samostatné sťažnosti na princa. Dodal, že si myslí, že princ Andrew je tyran. "Počas môjho pôsobenia v Buckinghamskom paláci som nikdy nemal žiadne problémy s inými členmi kráľovskej rodiny. Kráľovná je milá dáma, ale princ Andrew mal takú nepríjemnú stránku, správal sa k zamestnancom hrozne," povedal pre Sunday Mirror. Tvrdí, že vie o "najmenej tucte" ďalších oznámení, ktoré podali jeho kolegovia. "Palác má problém, pretože existujú prípady a dôkazy o tom, že princ Andrew je panovačný a používa slovné urážky," dodal a nie je dôvod mu neveriť. Známy je aj pomerne nedávny prípad, keď navrieskal na záhradníčku, lebo sa mu nepáčilo, ako ostrihala strom v kráľovskej záhrade.

"Ak je to férová organizácia, ktorá sa stará o svojich zamestnancov, malo by sa začať vyšetrovanie, aby sa potvrdilo, či je Andrew vinný zo šikanovania a zastrašovania zamestnancov, alebo nie," vyjadril Page svoj názor. Tvrdí ale, že sťažnosti, ktoré vzniesol počas svojej služby, boli ignorované, pretože vyšší dvorní úradníci nechceli vyvolávať rozruch. Andrew, ktorá je v poradí deviaty na trón, čelí výzvam na vysťahovanie z 31-izbového kráľovského sídla po tom, ako mu oznámili, aby prestal používať svoj titul HRH, a boli mu odobraté vojenské tituly a účasť v charitatívnej činnosti.

Súvisiace články

Pre ženu

Najčítanejšie