Jasno
13°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Studená sprcha pre Harryho! Pár dní pred korunováciou vyšlo najavo, ako si ho rodina cení!
Zdielať na

Studená sprcha pre Harryho! Pár dní pred korunováciou vyšlo najavo, ako si ho rodina cení!

Archívna reportáž

Už iba pár dní chýba do veľkolepej korunovácie nového kráľa Karola III., na ktorú je zvedavý celý svet. No iste nemenej sú všetci zvedaví aj na to, ako sa postaví kráľovská rodina k princovi Harrymu, ktorý síce oznámil, že sa zúčastní ceremoniálu v Westminsterskom opátstve, ale zrejme si to takto nepredstavoval.

​Ku vzťahom v kráľovskej rodine sa vyjadruje kde-kto, aj veľa odborníkov. Podľa tradície sa členovia rodiny k ničomu z osobných záležitostí a afér oficiálne nevyjadrujú, a tak zvyknú za nich komentovať udalosti z paláca rôzne viac či menej anonymné zdroje. Známou tvárou je aj Paul Burrell, bývalý osobný komorník princeznej Diany (†36), ktorý je znalec pomerov medzi členmi kráľovskej rodiny a napísal o tom už nejednu knihu. K princovi Harrymu a jeho správaniu v posledných rokoch má výhrady. 

O tom, čo sa sa deje v súvislosti s Harryho pozvaním na korunováciu, ktorú naveľa prijal, Burrell hovorí: "Priletí, lebo tak to chcel jeho otec. Nie je to prekvapenie, po čase príde opäť ukázať svoju tvár, aby si dal nohu do dvier." Tým chcel povedať, že Harry si nechce nechať zabuchnúť dvere do rodiny, ak by neprišiel - hrozilo im totiž údajne aj odobratie vojvodského titulu. Vzhľadom na to, že Sussexovci žijú zo slávy kráľovskej rodiny, z čoho im plynie nemalý príjem, by to bola pre nich pohroma. Aj keď sa po  vydaní Harryho memoárov Spare/Náhradník a dokumente Harry&Meghan načas stiahli z verejnosti, krátko pred korunováciu sa objavili na basketbalovom zápase v LA, kde boli na nich upriamené kamery a fotoaparáty, Meghan zas uviedla fotografa Misana Harrimana pred jeho prednáškou na konferencii TED Talks.

Meghan a Harry bol naposledy spoločne v Británii v septembri v roku 2022, práve v čase, keď skonala kráľovná:

​Všetky ich excesy s odhaľovaním údajne nezdravých pomerov v paláci spôsobili nechuť kráľovskej rodiny sa s nimi kontaktovať. "Neexistuje šanca na uzmierenie s otcom ani bratom Williamom. Obávam sa, že ho od Windsorovcov čaká chladné prijatie... Harry sa preto ani nebude nijako zdržiavať," uviedol svoj názor Burrell pre GB News. "Na ceremónii nebude mať žiadnu zvláštnu rolu, bude radovým hosťom. A o to ľahšie bude pre neho sa celkom nepozorovane vytratiť...," dodal a potvrdzuje to aj správa, že Harryho usadili až do desiateho radu, ďaleko za jeho najbližších. Zrejme práve toto gesto, kde dala kráľovská rodina jasne najavo, že Sussexovci patria medzi menej dôležitých členov rodiny, rozhodlo, že Meghan s deťmi zostane doma. V ten deň Archie oslavuje narodeniny, ktoré by vraj Harry dokonca aj rád stihol, nezdrží sa teda ani o minútu dlhšie, ako je nutné pre samotný akt korunovácie.

Paul Burrel este v časoch, keď pôsobil v službách princeznej Diany: 

Súvisiace články

Najčítanejšie