Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tak predsa! Na krste Lilibet sa napokon ukázal niekto z kráľovskej rodiny!
Zdielať na

Tak predsa! Na krste Lilibet sa napokon ukázal niekto z kráľovskej rodiny!

Archívna reportáž

Kráľ spravil aktuálne rázne rozhodnutie - Sussexovcom odobral ich sídlo

Na svoje krstiny si musela malá Lilibet, dcérka princa Harryho a Meghan, počkať takmer do jej dvoch rokov, ktoré má osláviť 4. júna. Nie je pritom v britskej kráľovskej rodine zvykom s tým tak dlho otáľať. Jej starší brat Archie, ktorý sa narodil 6. mája 2019, mal krst už 6. júla v súkromnej kaplnke na hrade Windsor, teda presne tri mesiace po narodení. Lili nebolo dopriate mať krst na posvätnom mieste Windsorovcov, ale "len" v jej rodnej krajine, v sídle Sussexovcov v kalifornskom Montecite. Z čelných predstaviteľov britskej kráľovskej rodiny napriek pozvaniu nikto neprišiel, no predsa len niekto z Harryho blízkych pricestoval.

​Nie je tajomstvom, že pre princa Harryho (38) sa stala celoživotnou traumou tragická smrť jeho matky, princeznej Diany. Bol ešte primladý na to, aby sa s tým dokázal sám vyrovnať, a ako uviedol aj svojich memoároch Spare/Náhradník, nedostalo sa mu potrebnej empatie a náruče otca a blízkych. To spôsobilo, že neskôr hľadal pomoc aj v drogách a alkohole. V jeden moment vraj začal s psychoterapiami, na ktoré chodí posledných päť rokov nepretržite. 

Harry sa po svadbe s Meghan rozhodol, že jednoducho už nechce žiť značne nalinkovaný život v kráľovskej rodine a odišli do USA. No odvtedy neustávajú v "ohováraní" členov monarchie, a tak sa dalo čakať, že nikto na krst Lili nepríde. Podľa zdroja z paláca sa však "diáre vysokopostavených členov kráľovskej rodiny plánujú niekoľko mesiacov vopred", no to znie aj ako dobrá výhovorka, hoci nepochybne do značnej miery relevantná. Do Windsoru zas zrejme nemali odvahu alebo chuť prísť Sussexovci. 

Pozrite si zábery z veľkého dňa krstu princa Harryho v láskavej náruči matky, princeznej Diany: 

Ale niekto z rodiny princa Harryho predsa len prišiel, ako vyšlo najavo až teraz. Na krste Lilibet Diany, ktorú vtedy prvýkrát oficiálne predstavili ako princeznú, boli sestry princeznej Diany (†36), lady Jane Fellowes (66) a lady Sarah McCorquodale (67), no gróf Charles Spencer (58), ich brat, chýbal, zverejnil magazín People. S Harrym tety iste veľmi súcitili po skone ich sestry a snažili sa mu byť nablízku a podporovať ho. Zrejme ho podporovali aj vo vzťahu s Meghan, keď prišli na ich svadbu a Jane im tam dokonca dojemne predčítala z Piesní Šalamúnových. 

Sestry tragicky zosnulej princeznej Diany sa ako jediné z kráľovskej rodiny zúčastnili krstu malej Lilibet v Kalifornii: 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa @tiarasandteapots

Aj teraz, po jeho škandáloch s britskou kráľovskou rodinou, dali ich účasťou na krste malej princeznej Lilibet Diany, jasne najavo, že sú na jeho strane. Ktovie, ako na tom je ich brat Charles Spencer, keď tam chýbal. Ale ani zo strany rodiny Meghan sa krstu okrem jej matky Dorie Ragland nezúčastnil nikto. Svojho otca totálne ignoruje a podobne to má aj s jej dvomi nevlastnými súrodencami.  

Súvisiace články

Najčítanejšie